Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.02.2018.
08:11
K. Marković - Vesti A

Ovacije uz suze i smeh

Nakon što je u Trstu primio priznanje Zvezda istoka, glumac, pisac i muzičar Rade Šerbedžija (71) otputovao je u Australiju. Posle višedecenijske pauze novozelandskoj i australijskoj publici predstavio je svoje pesničko i muzičko stvaralaštvo koncertom "Imam pjesmu za tebe". Zajedno s njim nastupa i gitarista Miroslav Tadić. Nakon izuzetno posećenog koncerta u Oklendu na Novom Zelandu, usledio je koncert u čuvenoj dvorani "Elizabet Murdok" u Melburn Recital Holu.

K. Marković
Voli da se druži s ljudima

- Došli smo da vas posetimo, da kažemo neke, stihove, malo tužne, malo vesele, da se zabavljamo i malo dodirnemo. Koncert u Melburnu bio je odličan. Već dugo Miroslav i ja nismo svirali zajedno, iako je svaki nastup s njim pravo uživanje - poručio je Šerbedžija publici u Melburnu.

"Ulicama uspomena" osvežio je Rade sećanje na velike autore sa kojima je sarađivao poput Arsena Dedića, Džonija Štulića, Đorđa Balaševića... Pevao je makedonske, starogradske, sevdalinke i svoje pesme. Anedgotama je dočarao trenutke iz svog života u Beogradu, Zagrebu, Londonu, Los Anđelesu... U razgovoru za "Vesti", glumac koji se ostvario i u holivudskim filmskim hitovima kaže da nije došao da zaradi.

Sećanje na dedu Vujadina

Druženje sa publikom u Australiji Rade je nastavljao i posle koncerata. Ćaskao je s ljudima i prepričavao anegdote. Jedna od njih je vezana za Miroslava Krležu, koji je kako je ispričao Šerbedžija zbijao šalu na račun njegovog prezimena. Govorio je Radetu da su mu preci pravili šerbet.
- Uz ove moje četiri male kuće u selu Bunići, kraj Korenice, mojih Šerbedžija ima nešto malo u Sarajevu. Posle su neki otišli u Banat. Miroslav Krleža je posle izmišljao da su moji bili na turskom dvoru protokol majstori i ađutanti. Zezao me je, govorio je da su moji preci voleli alkohol i da se to po meni vidi - ispričao je poznati glumac. On nije prvi od Šerbedžija koji je otišao u Ameriku. Pre njega to je učinio njegov deda Vujadin. On nije uspeo u ovoj zemlji, ali je unuk stigao do Holivuda.
- Eh, moj Vujadin. Sećam ga se po blagosti, pameti, ćutljivosti. Bio je predivan čovek, imao je dubok glas, bio je mršav, tanak. Možda sam nasledio glas od dede.

- Meni taj novac ne treba, došao sam zbog svoje publike. Da se sretnem sa ljudima, jer znam da me mnogi od njih uvažavaju, zato što volim ljude i da se družim sa njima, da stvaram lepa prijateljstva. Osećam i obavezu kao čovek koji je njihov i uvek uz njih - kazao je Šerbedžija.

Nakon Melburna, Rade i Miroslav nastupili su i u Sidneju, gde ih je publika dočekala i ispratila ovacijama. Sa svojim prepoznatljivim šeširom s kojim podseća na Miroslava Krležu, glumac se pojavio na sceni "Ser Džen Klenzi" auditorijuma u Kensingtonu. Publika je pevala i plakla sa vrsnim glumcem i i virtuozom na gitari. Tokom turneje u Australiji koja još uvek traje, Šerbedžija je dobio i poziv za snimanje novog filma u Americi.

Ćerka u Brizbejnu

Rade se pohvalio da je nedavno po četvrti put postao deda.

- Eto, pre godinu dana preminuo je moj otac, a pre mesec dana mi se rodio četvrti unuk Pavle. Ostali su pomalo prerasli parkove, pa ih vodim u šetnju, restorane, kao i na treninge fudbala i tenisa - kaže Rade. Ovih dana u Australiju stiže i njegova supruga Lenka Udovički, kako bi zajedno posetili ćerku Vanju koja živi u Brizbejnu gde je upisala studije prava.

- Vanja je završila američki koledž i sada je sa dečkom Filipom u Australiji. To će verovatno biti razlog da češće dolazim u ovu zemlju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online