Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.01.2018.
16:11
S. Đurić - Vesti A

Jubilej predstave Savršen kroj, 150. izvođenje

Predstava Savršen kroj, po tekstu Vladimira Đurđevića biće izvedena 150. put 21. januara od 20 časova na Novoj sceni Zvezdara teatra.

Promo


Ova pomalo komična farsa koja u jednom činu razotkriva sve muške slabosti, prati dvojicu sredovečnih i po mnogo čemu različitih muškaraca. Novokomponovani tajkun Marko Milun, kog igra Slobodan Boda Ninković i ekscentrični krojač Svetislav, kog tumači Dragan Petrović Pele, srešće se, naizgled, sasvim slučajno u krojačkom salonu Svete Šnajdera, "krojača iz senke", koji "na crno" i u dubokoj ilegali, šije odela isključivo za elitu. Ovaj susret će se pretvoriti u ozbiljan nesporazum, koji preti da svakog časa eskalira i preotme i ono malo zdravog razuma od njih samih. 

Povodom jubileja ove komedije, pisac Vladimir Đurđević se prisetio kako je došlo do saradnje sa Bodom i Peletom:

- Nikoljdan 2012. Batajnica. Nadimljen od pastrmke koju sam pekao na roštilju, čekam goste. Zvoni mi telefon. Nepoznat broj.
- Halo.
- Zdravo Vlado Dragan Petrović, Pele ovde.
- Dobar dan profesore, kako ste?
- Evo zovem te, imamo Boda i ja neku ideju za duodramu, čovek ušao u krojačku radnju, pukle mu pantalone...mislim imamo mo još ideja šta bi tu moglo, ali smo hteli prvo tebe da pitamo, da li bi ti mogao to da nam napišeš?
- Da, naravno. Bilo bi super.
- Ajde da se vidimo za neki dan u restoranu Zvezdara Teatra, da ti mi izložimo ideje. Jer mi smo mislili da to budu tri priče.

Promo

Pele je pričao još neko vreme, a ja sam samo mislio na tipa koji je ušao u krojačku radnju jer su mu pukle pantalone. 

Nakon par dana smo se videli sva trojica. Pele i Boda su mi iznosili svoje ideje, ja sam klimao glavom i još uvek mislio samo na tipa koji je ušao u krojačku radnju jer su mu pukle pantalone.

Tako valjda mora da počne da bi došlo do stopedesetog izvođenja. Još toliko!"

Od načetih pantalona, preko saznanja da postoji i ona treća, ženska strana, oko koje se kao i obično odigrava zaplet, pa do Savršenog kroja, vode nas Marko Milun i Sveta Šnajder. 
I to 150. put!

Promo

Simultani prevod na znakovni jezik

Predstava "Savršen kroj" nekoliko puta je simultano prevođena na srpski znakovni jezik u okviru akcije "Da čujemo pozorište". Tokom dve godine prevodili smo predstave za gluve građane jednom mesečno u saradnji sa kompanijom Japan Tobako Internešnl, Gradskom organizacijom gluvih, Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika i uz podršku grada Beograda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online