Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.12.2017.
13:57
Vestionline A

Vreme je za kulturu u Akademiji 28

Akademija 28 spremila nam je bogat kulturni za sam kraj ove godine. Tako u vikendu koji je pred nama možete uživati u predstavama za najmlađe.

Akademija 28
 

"Ivica i Marica"

Repertoar Dečije scene Akademije 28 bogatiji je za još jednu predstavu u kojoj se obrađuje klasična tematika prema motivima popularne priče Braće Grim. Sa velikim zadovoljstvom Vam najavljujemo svečanu premijeru predstave "Ivica i Marica" koja će se igrati u subotu, 28. oktobra u 17. časova na Velikoj sceni Akademije 28.

Predstava je prilagođena i deci predškolskog uzrasta sa ciljem da na šaljiv i maštovit način dočara priču, a da pritom nikoga ne uplaši, naročito ne najmlađe gledaoce. Ivica i Marica iz dečije radoznalosti i bez straha istražuju šumu gde nailaze na kuću od čokolade.

Miris slatkiša ih uvlači u veštičiju zamku, ali dve dečije pametne glavice uspevaju da nadmudre pomalo zaboravnu bakicu. Kroz interaktivnu glumačku igru deca postaju aktivni učesnici pozorišnog čina što samo izvođenje čini još uzbudljivijim za mališane. Predstava je namenjena za uzrast između 3-9 godina i traje oko 45 minuta.

Igraju: Zlatija Ocokoljić Ivanović, Sonja Knežević, Dejan Stojaković

Predstavu "Ivica i Marica" možete pogledati u subotu 16. decembra u 17 časova.

Akademija 28
 

"Ušećerena Pepeljuga u novogodišnjoj noći"

Specijalna novogodišnja predstava sa Deda Mrazom i podelom paketića za sve mališane

Pepeljuga je svima dobro poznata bajka, ali Ušećerena Pepeljuga, koja živi i radi u poslastičarnici "Dvor" je nešto sasvim drugo. Ona vredno sprema razne ukusne kolače, naročito puslice. Njene zle sestre, Lenja pita i Šampita, uporno se trude da joj otežaju rad, a pritom halapljivo jedu njene kolače.

Maćeha Profiterola, netrpeljiva i okrutna, zabranjuje Pepeljugi da izlazi i da se druži. Međutim, šarmantnog princa Mafina, očara Pepeljugina vrednoća i požrtvovanost, čak i pored sjaja i bogatstva njenih sestara. Kakva će se čarolija dogoditi tokom novogodišnje noći i da li će princ Mafin uspeti da pronađe svoju izabranicu u snegom zavejanom kraljevstvu, saznaćete samo ukoliko dođete na predstavu.

Pepeljuga je divna priča o pravim vrednostima i osobinama koje se cene tokom celog života. U Akademiji 28 ona postaje malo slađa, ušećerena i nosi ime svog omiljenog kolača - Puslica!

Režija i tekst: Mina Aleksić

Igraju: Biljana Mitrović, Jelena Velkovski, Dragana Nenadić, Svetlana Sretenović, Dejan Stojaković

Predstavu "Ušećerena Pepeljuga u novogodišnjoj noći" možete pogledati u nedelju 17. decembra u 12 časova. 

Akademija 28
 

"Elza i Hans čekaju Deda Mraza"

Novogodišnja predstava

Predstava "Elza i zaleđeni Hans" rađena je po motivima crtanog filma "Zaleđeno kraljevstvo". Radnja predstave odvija se u gradu Arendelu. Princeza Arendela, Elza, poseduje posebnu natprirodnu moć da sve što poželi pretvori u sneg. Njena mlađa sestra, princeza Ana, neustrašivi optimista, tužna je i pokušava na svaki način da pomogne sestri da prokletsvo prestane i da Elza konačno može da skine rukavice.

Elza je svojim ledenim čarima zaledila princa Hansa koji je ljubomoran i zloban i koji po svaku cenu želi princezu Anu za ženu. Kristof je prodavac leda koji se takođe bori da osvoji Anino srce i u tome uspeva. Urnebesno smešni sneško Olaf tu je da vam dočara i predstavi sve likove na dvoru i da vas nasmeje do suza.

Princeza Ana ima zadatak da animira decu u toku predstave, da zajedno sa njom pomognu princezi Elzi da se odbrani od zla. Interakcija koja se odigrava u toku predstave između izvođača i gledalaca, ostavlja snažan utisak na dečiju maštu i dubok trag u podsvesti dece, koja se u sličnim situacijama slično i ponašaju, odnosno, pomažu jedni drugima. Pobeda dobrog nad zlim, razvijanje timskog duha, te isticanja koliko je sestrinska ljubav jaka i važna, glavne su poruke koje ova predstava ostavlja za sobom. Dužina trajanja predstave 45 minuta.

Igraju: Jovana Petronijević (Elza), Nina Grahovac (Ana), Jovan Ljubenović (Hans i Olaf), Saša Đurašević (Kristof)

Predstavu "Elza i Hans čekaju Deda Mraza" možete pogledati u nedelju 17. decembra u 16 časova. 

Ulaznice za predstavu "Ivica i Marica" (cena 400,00 dinara) i za novogodišnje predstave po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na boletarnici Akademije 28. Ovo su poslednje predstave na Dečijoj sceni u 2017. godini, a drugi deo sezone startuje od 13.01.2018.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online