Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.06.2017.
19:09
O. Đoković - Vesti A

Marina "odletela" sa čela Bisera

Od poletarca i čeda Kulturno-umetničkog društva Biseri, Marina Nikodijević je narasla do izvanredne predsednice, a na toj poziciji je visoko i daleko poletela. Upravo zbog tog visoko i daleko, jer je po profesiji stjuardesa, Marina je odlučila da posle tri godine predsedavanja našim najmasovnijim pariskim (predgrađe Dransi) klubom prepusti dirigentsku palicu nasledniku.

O. Đoković
Uvek nasmejana: Drugari oko Marine (treća s leva)

Istina, još se ne zna ko će biti budući glavnokomandujući (očekuje se izborna skupština), ali se Marina na vreme posvetila svom oproštaju. I odlučila je da to bude skromno, bez pompe, samo za najbliskije, a onda se desilo da je na veselje došlo 300 drugara. Dokaz da je mnogo bogata naša Marina!

Muzika ni za trenutak nije predahnula (orkestar Saše Busurca), smenjivali se pevači (Igor, Gojko i lepa Ceca), kola niko nije propustio, a današnjim i bivšim "biserašima" noge brže od Formule 1.
Ljupka Marina, kao i uvek, široko nasmejana. Mlada je mama troje dečice, a uz stalna putovanja prekookeanska i odgajanje svojih mališana, a treba poraditi i oko supruga, odlučila se za "penziju".

- Ma, ne, biću ja svakom nasledniku desna ruka, kad god zatreba i kad sam u prilici, pomagaću, jedino će to teže ići kad sam na visini od 8.000 kilometara - najavljuje.

Uvek govore srpski

Marina je tokom predsedavanja bila na čelu Bisera kad su slavili 40 godina, izdala je bogatu monografiju o istorijatu društva, gde je, da se malo pohvalimo, mnogo prostora pripalo "Vestima".

Članove kluba vodila je na turneje, a Biserima su mnogi dolazili u goste. U Biserima se govori srpski, što je zaostavština bivših predsednika Miće Kovijanića, Mileta Jablanovića, Saše Milojkovića, a to je Marina prebacila na novodolazeće.

Nije Marina htela oproštajnu de luks zabavu, samo je dogovoreno da svako na ulazu uplati 10 evra, od toga se jelo, pilo, muzika platila, eto, svako dobio što je i želeo, a svi uglas rekli Marini: "Hvala i srećno u nastavku."

Da zahvale Marini došli su čelnici naših udruženja Romeo Milošević (Savez Srba Francuske), Bojan Stefanović (Federacija KUD-ova), Goran Radovanović (Šumadija, Sans), Letica Zzivković (Mladost), Stana Bilbija (SZF) i mnogi drugi. Pred njima je Marina, uz pesmu i ludi ritam kola, odlepršala u Er Fransove visine, ostavivši Biserima putokaz da i dalje uvek i u svemu budu uzorni.

Mala, a velika

- Mala, a velika žena. Kad je pre tri godine postala predsednica, svi smo pomalo sumnjali, a ona napornim radom, sa saradnicima, dostigla zavidan nivo. Biseri su u Francuskoj najbrojniji, obišli su više evropskih zemalja, stigli do Rusije i Sankt Peterburga, slavlje 40. godišnjice Bisera trajalo je nedelju dana. U ime Federacije KUD-ova i svoje ime, zahvaljujem joj na predivnoj saradnji i uspešnom čuvanju naše kulturne baštine. Želim joj sve najlepše u životu i da nikad ne skine osmeh sa lica - pozdravni je govor Bojana Stefanovića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online