Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.01.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Vratila se Zone

Posle 15 godina Zona Zamfirova vraća se u srpske bioskope.

V. Sekulić
Ekipa filma "Zona Zamfirova 2"

"Zona Zamfirova - drugi deo" u režiji Juga Radivojevića (u podnaslovu "Vrati se, Zone") je nastavak ljubavne sage čuvenog para ovekovečenog u romanu Stevana Sremca. Reditelj Radivojević rekao je, na konferenciji za medije, da je ovo film o ljubavi i pažnji prema bližnjima, ističe vrline, a manje govori o manama ljudi. Po motivima knjige "Zona Zamfirova, šta je bilo posle" Dušice Milanović Marike, scenario su napisali Ivana i Miroslav Mitić.

- Pritisak je uvek prisutan kada radite neku stvar od javnog značaja, pogotovo kad imate takav brend iza sebe, kakav je stvorio Stevan Sremac. Ali, pošto sam imao Brankicu Sebastijanović (igra Zone) i Milana Vasića (Mane) kao prve saradnike uz doajene našeg glumišta, onda su briga i neki potencijalni strah sve manji. Film će predstaviti Srbiju u lepom svetlu. To je priča koja govori o tome da je moguće da neko ko je pošten, čestit i vredan kao Mane napravi nešto veliko u životu - rekao je Jug Radivojević na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Scenaristkinja Ivana Mitić smatra da poruku filma najbolje opisuje Tolstojeva misao:" Sve što sam shvatila, shvatila sam zato što volim."

Brankica Sebastijanović, koja igra zrelu i udatu Zone koja se sreće sa životnim problemima, kaže da joj je najveći problem bio akcenat.

Prekretnica u karijeri

Milan Vasić ističe da mu je uloga Maneta prekretnica u karijeri, jer je do sada uglavnom igrao u komedijama.
- Sada imam priliku da pokažem da sam kao glumac sazreo. Nema neke velike razlike između Maneta i mene. Veoma je vezan za svoju porodicu, majku, što je slučaj i sa mnom. Ume da voli, pošten je, ima svoj cilj koji gleda da dostigne. I mislim da smo dosta slični - rekao je Vasić, koji je otpevao i naslovnu numeru u filmu.

- Velika mi je čast što tumačim jedan od najpoznatijih srpskih ženskih književnih likova, a malo manjkamo sa njima. To je prilika koja se pruža samo jednom u životu. Južnjački akcenat mi je bio problem, ali su mi pomogle čitajuće probe, a na kastingu sam upoznala Milana Vasića.

Nekako smo stali u kadar i posle je sve išlo lako. Ne mogu da kažem da se nisam nadala da ću dobiti ulogu, jesam i želja mi se ispunila - rekla je Brankica, koja ističe da je svesna odgovornosti koju nosi igrajući lik Zone Zamfirove.

- Što veći izazov, to se bolje snađem. Snimali smo u autentičnim objektima, kućama u gradovima na jugu Srbije, koje su pretvorene u muzeje i sve što se u njima nalazi je autentično iz tog vremena. Kostimi su prelepi i dosta govore o karakteristikama likova, pa se na osnovu odeće može videti u šta je Zone izrasla.

Od Sente ka Beogradu

Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak u filmu "Vrati se, Zone" smešteni su u period između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, koji je radio i prvi film "Zona Zamfirova" Zdravka Šotre, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota Srbije u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju svi mladi bračni parovi, pa i danas.

- Obuhvatili smo nekoliko krucijalnih porodičnih problema koji jednako tište mlade ljude. Uveren sam da će film na najlepši način promovisati porodicu i naše društvo - rekao je Mitić.

Pre premijere u Beogradu, koja je zakazana za 24. januar u Centru Sava, film će moći da pogleda publika u Senti, rodnom gradu Stevana Sremca, a potom sledi prikazivanje u svim ostalim gradovima u kojima se film snimao. Osim u Srbiji, "Zona Zamfirova 2" biće prikazana u regionu i evropskim metropolama. Film od 26. januara kreće u distribuciju širom Švajcarske, a biće i na repertoaru bioskopa u Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, Italiji, Švedskoj, Francuskoj.

Ličim na Jugovu mamu

Osim Brankice i Milana, u filmu igraju i Milan - Lane Gutović, koji je ovu ulogu "nasledio" od prerano preminulog Milorada Mandića Mande, Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Nela Mihailović...
- Igram Manetovu majku, i ovu ulogu sam dobila zato što ličim na majku Juga Radivojevića, a i isto se zovemo. Čak me na ulici i pozdravljaju kao njegovu mamu. Uloga je mala, ali važna. Dugo nisam snimala film pa mi je ova uloga posebno draga - rekla je Ljiljana Dragutinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online