Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.11.2016.
04:10
B. M. - Z. V. - Vesti A

"Obilići" oduševili Minhen i Frankfurt

U sklopu turneje po Nemačkoj, Akademski hor "Obilić" iz Beograda gostovao je i održao koncerte u Minhenu i Frankfurtu.

Z. Vicelarević
Akademski hor "Obilić"

U Maloj koncertnoj sali Kulturnog centra Gastajg u Minhenu, pred sedamdesetak posetilaca, čuveni hor sa dirigentom Anom Ćosović i solistima Darkom Manićem i Mirkom Milanovićem priredio je koncert koji će se dugo pamtiti.

Uvod u nastup najstarijeg srpskog hora iz Beograda napravila je Jelena Mihajlović, član udruženja Zvono koje je uz podršku Generalnog konzulata Republike Srbije i Saveta stranaca grada Minhena organizovalo minhenski nastup.

                                        Dijaspora željna pozorišta

Na koncertu su bili i Snežana Miljanić, generalni konzul i vicekonzul Biljana Čelik-Jeftić iz Generalnog konzulata Republike Srbije u Minhenu i Ruzmira Tihić Kadrić generalni konzul Bosne i Hercegovine u Minhenu.

Na kraju koncerta publika je oduševljeno iznosila utiske, a mnogi su rekli da je prava šteta što Mala koncertna sala Kulturnog centra Gastajg nije bila ispunjena do poslednjeg mesta jer se u nedelju uveče imalo šta i čuti i videti. Zbog toga su mnogo propustili oni koji ove večeri nisu bili prisutni.

Na kraju koncerta: Oduševljeni posetioci

Horisti "Obilića" preddstavili su se i pubici u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu na Majni.

Koncertu su pored brojne publike prisustvovali i predsednik crkvene opštine Frankfurt, otac Simon Turkić i vicekonzul Generalnog konzulata republike Srbije u Frankfurtu Vladimir Rajić.

- Rekla bih da nas je ovde dočekala prilično topla publika koja je lepo prihvatila naš koncert - rekla je za "Vesti" Ana Ćosović, asistent dirigenta hora Obilić.

Marija Stančević iz Frankfurta je član crkvenog hora Vasilije Ostroški i bila je oduševljena viđenim:

- Ostavili su jak utisak na mene. Zvuči fantastično. Odlično su uvežbani. Mnogo glasova daje predivan zvuk. Mi se trudimo da dođemo bar blizu, ali mislim da su oni nedostižni - konstatovala je Marija Stančević, član crkvenog hora "Vasilije Ostroški" u Frankfurtu.

Lična karta Društva

Akademsko pevačko društvo "Obilić" osnovano je 1884. godine na Univerzitetu u Beogradu. Hor deluje u okviru društva "Branko Krsmanović" a od 1991. godine vratio je svoje prvobitno ime "Obilić".
Od 1981. godine horom diriguje profesor Darinka Matić-Marović. Članovi Akademskog hora "Obilić" gostovali su na skoro svim kontinentima, priredili nezaboravne koncerte u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom sveta, a ostalo je zabeleženo da su imali osam tromesečnih turneja po SAD i Kanadi i održali više od 500 koncerata.

- Izvođenje pesme "Tamo daleko" na mene je ostavilo posebno jak utisak, ali i sve ostalo što su izveli. Bilo bi dobro kada bi češće gostovali ovde - kaže Maja Vukadinović, Beograđanka iz Frankfurta.

Branislav Ignjatović iz Darmštata je na koncert došao sa suprugom Gordanom:

- Nismo želeli da propustimo priliku da ih čujemo uživo. Najviše volim dela Mokranjca i oni su, na moje zadovoljstvo, večeras izveli dve pesme - kaže Branislav.

Z. Vicelarević
Branislav i Gordana Ignjatović

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online