Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.09.2016.
08:53
S. Đurić - Vesti A

Zapušićemo usta zlobnicima

Nakon jednogodišnje pauze koju je sama sebi dala i sklonila se u svoj mali svet, Bojana Stamenov (30) vraća se na scenu u mjuziklu Ljubiše Ristića "Tajna Crne ruke". Ona će sa Natašom Bekvalac deliti ulogu Drage Mašin.

N. Đurović
Pozitivna trema: Bojana Stamenov

Pevačica moćnog glasa kaže da joj pozorišna scena nije strana, jer već ima angažmane u teatru.

- U pozorištu "Boško Buha" igram u predstavi "Tom Sojer", gde sviramo i pevamo. Ali, sada imam veliku ulogu i ozbiljnije je sve. Opušteno je, ali je ozbiljnije, jer je ovo veliki projekat. Postoji mala doza pozitivne nervoze i treme, iščekivanje kako će, šta će. Kada me Ljubiša zvao nisam znala o čemu se radi. Rekao mi je da ću biti alternacija Nataši Bekvalac u ulozi Drage Mašin. Seli smo na kafu, spontano i opušteno porazgovarali i ja sam odmah pitala - kad će proba? Zahvalna sam što su odabrali mene, jer Nataša i ja smo različite - fizički, žanrovski, a opet smo negde u istoj profesiji - kaže Bojana, koja je već na prvoj čitalačkoj probi shvatila da je u pitanju ozbiljna, istorijska predstava.

- Glumci su lepo prihvatili Natašu, Dušana i mene, svi nam daju podršku. Ovo će biti početak jedne lepe saradnje i za mene novo iskustvo. Verovatno ću nešto još u budućnosti raditi u pozorištu.

Da li su vas pogodili komentari i prozivke šta će estradne zvezde u predstavi?
- To sam pročitala, ali mi je zasmetala neobaveštenost urednika da takve naslove upotrebe. Pa svuda u svetu pevači glume i glumci pevaju. Da ne pominjem sad sve svetske zvezde koje i glume i snimaju pesme, ali i svaki njihov nastup je izrežiran nastup. Po mom mišljenju lepo što je Ljubiša uzeo dve pevačice koje su dijagonalno različite, a u istom poslu. Zapravo, koren reči estrada znači ulični svirači, a to je umetnost. Sve je to povezano. Ja se ne potresam oko tih naslova i sve neverne Tome neka kupe kartu i dođu u Centar Sava da pogledaju našu predstavu, pa onda neka procene. Ja mislim da će mnogi biti prijatno iznenađeni, a mi ćemo se potruditi da se uvere da smo odlične umetnice.

Starija i mudrija

- Kroz ovu predstavu ja sam dobila šansu za nov početak. Malo ću da biram, malo da kalkulišem, starija sam, mudrija, gde bih želela, koja je moja ciljna grupa. Probala sam i estradu i šou biznis. Nešto mi se od toga dopalo, nešto nije. Kada bih nastavila u šou biznisu znam kako bih - iskrena je Bojana.

Kako vidite muzičku scenu u Srbiji?
- Sami smo kreirali svoju publiku, sami smo ugasili, utišali i rekli OK. Mnoge moje kolege su se pomirile s tim, ali ja se s tim ne slažem. Prethodna godina mi je bila naporna i htela sam da se odmorim od svega. Ali u nekom trenutku nastaviću da se borim i izborim za svoje mesto. Nismo ni u kakvom ratu, ne treba se boriti protiv toga, ali moram se boriti za svoje mesto pod suncem. Treba se boriti za medijski prostor i ne može niko da kaže da ga nemamo, jer danas je internet sve. Sami sebi stvaramo medijski prostor i sve je moguće kad se hoće.

I kamen bi proplakao

Da li ste se pokajali što ste bili na Farmi?
- To je iskustvo koje me je na neki način ojačalo. Bila sam u takvoj situaciji da sam morala da uđem na Farmu. Kada posle četiri meseca provedena tamo izađete, promeni vam se percepcija i pogled na sve, na posao, život. Prošla sam kroz fazu kajanja, ali kada sam se ohrabrila da izađem u svet, recimo u tržni centar, na Kalemegdan, sve je bilo lakše. Bez obzira na tu moju takoreći grešku i ulazak na Farmu, ljudi me i dalje vole i podržavaju. Kažu mi da sam bila normalna. Ma tamo bi i kamen proplakao.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online