Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.09.2010.
10:46
jutarnji.hr A

Rađa: Divac je veliko dete, bez grama zla u sebi!

Vlade Divac je za zagrebački “Jutarnji list“ pričao o dokumentarcu “Nekada braća“, o prekinutom prijateljstvu sa Draženom Petrovićem, istakavši, između ostalog: “Snimajući taj film, konačno sam našao svoj mir. Kao da sam se napokon pomirio sa Draženom... “

 

“Prijateljstvo se gradi godinama, a uništi u samo jednoj sekundi... Zamišljao sam kako ćemo Dražen i ja, kada jednog dana završi rat, sesti i popričati, ali taj dan nikada nije došao”, rekao je Vlade Divac u dokumentarcu “Nekada braća” (Once brothers).

- Uvek sam želeo da otvoreno i iskreno razgovaramo o svemu. Sigurno bi tako i bilo da smo imali priliku da se opet sretnemo - rekao je Divac u kratkom razgovoru za “Jutarnji list“.

Vlade otkriva i koliko je raspad tog prijateljstva, ali i sve ostalo što se događalo u to vreme, bio potresan.

- Meni je bilo bolno, a pretpostavljam, i svima ostalima. Bili smo mladi i sa ove distance ja shvatam zbog čega su reakcije bile takve i opraštam svima. Ako sam ja nešto tome pridoneo, nadam se da i oni opraštaju meni - rekao je Divac.

Divac pojašnjava zašto je uopšte pristao na snimanje dokumentarnog filma u kojem “igra” drugu glavnu ulogu.

- Snimanje dokumentarca za mene je bilo poput pomirenja sa Draženom, našao sam svoj mir - iskren je Divac.

Stara, dobra vremena jugoslovenske košarke: Dražen Petrović, Vlade Divac i Žarko Paspalj
 

Poseta Draženovoj porodici

Draženova majka Biserka i njegov stariji brat Aco takođe su sagovornici u filmu, uz mnoge velike svetske košarkaše i trenere. Podsetimo, ranije ove godine Divac je povodom snimanja filma došao u Zagreb, pa prvo posetio Draženov grob, a onda i njegovu majku Biserku Petrović.

- Dražen i Vlade zajednički su prošli kroz pet značajnih takmičenja (zajedno su u reprezentaciji Jugoslavije igrali od 1986. do 1991). Film je priča o prijateljstvu koje je prekinuo rat, a 17 godina posle toga dolazi do kontakta između Divca i Draženove majke, a s obzirom na to da Divac nije imao priliku da sve što se desilo između njega i Dražena raščisti, ovo je u najmanju ruku bilo humano - rekao je Aco Petrović.

Odrasli kroz reprezentaciju

O prijateljstvu Divca i Petrovića govorili su i drugi njihovi saigrači iz reprezentacije, neki, doduše, sa distance - Dino Rađa na primer, ne želi da sudi o tome, jer, kaže, teško je analizirati nečije prijateljstvo i pričati o njegovoj dubini.

- Siguran sam i da je Divca povredilo ono što se tada dogodilo, no, on nije glup, on jako dobro zna da je situacija bila takva kakva jeste i da su se neke stvari naprosto otele kontroli. Nismo stigli da reagujemo na njih, a u stvari smo mi sami bili nebitni u čitavoj onoj situaciji - ispričao je Rađa.

Rađa pak napominje kako ga ovaj dokumentarac raduje i izbog toga što će biti “ispravljena iskrivljena slika o Divcu”.

- O njemu, nažalost, vlada stereotip, a to je apsloutno iskrivljena verzija o njemu. To možemo da ispravimo jedino mi koji ga poznajemo. On je jedno veliko dete, u njemu nema zla ni jednog jedinog grama - zaključio je Rađa.

Ni Aco Petrović ni Dino Rađa još nisu imali prilike da pogledaju dokumentarac, koji će premijerno biti prikazan 12. oktobra na američkom ESPN-u. Divac ga je pogledao i tvrdi da je zadovoljan.

- U filmu je zaista verno prikazano jedno lepo doba jedne lepe generacije - istakao je Divac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online