Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.05.2018.
22:22
sputniknews.com A

Sputnjik: Biković i Rusi otvaraju veliki filmski studio u Beogradu

U Beogradu bi iduće godine trebalo da počne izgradnja studija za obradu grafike, koji će biti deo velikog klastera, zajedno sa studijom u Moskvi i Kalinjingradu. Reč je o rusko-srpskom projektu, a prvi korak u tom pravcu je već napravljen na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu potpisivanjem memoranduma o nameri, saznaje Sputnjik.

V. Sekulić
Miloš Biković

Dokument su potpisali ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić u ime Vlade Republike Srbije, direktor Ruskog izvoznog centra Andrej Slepnjev, generalni producent ruske kompanije "Kinodens" Viktor Denisjuk i glumac i suvlasnik producentske kuće "Arhangel studio" Miloš Biković.

- Ovaj memorandum je prvi korak ka ostvarenju ugovora o investiciji izgradnje grafičkog studija, koji će povećati konkurentnost grada Beograda kada je reč o snimanju filmova. Bićemo konkurentni svima u Evropi, a pri tome ćemo pomoći našoj kinematografiji da na najmodernijim tehnologijama - rekao je za Sputnjik Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Grada Beograda i predsednik Saveta za zapošljavanje, koji je prisustvovao potpisivanju memoranduma.

Prema njegovim rečima, otvaranje novog studija u Beogradu obezbediće 100 do 150 novih radnih mesta za mlade dizajnere.

„U ovom momentu naši mladi dizajneri imaju malo prostora na teritoriji grada Beograda da se zaposle i zato odlaze iz zemlje. Ovo je pravi način da ih zadržimo. Biće otvoreno od 100 do 150 radnih mesta, u zavisnosti od potreba tržišta - rekao je Petronijević, koji nije mogao da precizira kada će projekat biti završen, ali je izrazio nadu da će prvi zaposleni ući u grafički studio već iduće godine.

- Sad je sve do nas. Dobra volja je pokazana od strane Ruskog izvoznog centra. Grad Beograd je pripremio lokacije sa kojima su se naši ruski partneri saglasili i sada treba da preciziramo ugovor. Ako sve bude išlo po planu, nadam se da će prvi zaposleni ući u grafički studio već 2019. godine - rekao je Petronijević.

Glumac i producent Miloš Biković navodi da će novi studio za obradu grafike u Beogradu biti deo velikog sistema, klastera.

- Studio za obradu grafike u Moskvi već postoji. Jedan takav studio se gradi u Kalinjigradskoj oblasti i jedan će se graditi u Beogradu. Studio u Moskvi je radio grafiku za takve filmove kao što je, recimo, film "Izvan granica realnosti" sa Antonijom Banderasom, u kojem sam tumačio glavnu ulogu - rekao je Biković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online