Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.10.2017.
02:00
S. Đurić - Vesti A

"Vesti" na snimanju filma "Zaspanka za vojnike": Epska saga o srpskim junacima

U južnobanatskom selu Zagajica ovih dana vrvi od glumaca, statista obučenih u vojničke uniforme, kamera, kablova na sve strane i užurbanosti koja podseća na pčele u košnici. U tom naizgled haosu, sve konce u rukama drži reditelj Predrag - Gaga Antonijević, a kako i ne bi kada snima film "Zaspanka za vojnike", epsku sagu o stradanju srpskog naroda i vojske tokom Prvog svetskog rata.

- Igram srpskog pešaka. Na setu je fenomenalno, i veoma zanimljivo. Sad treba da snimamo borbu i jako se radujem tome. Mislim da mnogi ljudi ne znaju uopšte priče iz Prvog svetskog rata. Dobra je i mlada glumačka ekipa, sjajan reditelj koji sve to vodi - kaže mladi glumac Ivan Inčić kome je ovo prvi dan na setu. Marku Vasiljeviću je poverena glavna uloga Stevana Jakovljevića, što je san svakog mladog glumca.

- Meni ova uloga znači sve. Najveći izazov u karijeri, velika uloga i zaista uživam. Još kao dete sam se igrao rata, a sad imam priliku da radim svoj posao, da se igram i za to budem plaćen. Nisam se posebno pripremao za ulogu, jer je lik Stevana vrlo sličan meni, pa mi je utoliko lakše - kaže Marko.

Redov Tasa

Za dobro raspoloženje na snimanju zadužen je Nenad Okanović, koji igra redova Tasu, iskusnog vojnika iz Balkanskih ratova.
- On je hrabar, ali zna i kako da se preživi, nosi glavu u torbi, ali je spreman i na šalu. On je i taj koji opušta atmosferu - kaže Okanović. On ističe da mu je ovaj film jako važan ne samo kao glumcu, već i privatno. kako s ponosom ističe, on je potomak Milunke Savić i mnogo je srećan što igra u ovom filmu.

Na setu je i mlada glumica Anđela Kostić, jedna od malobrojnih devojka i žena s obzirom na to da se radi o muškom filmu.

Sve je spremno za snimanje borbe, između srpskih i austrijskih vojnika. Reditelj Antonijević, kome je važan svaki pokret, svaka poruka sa lica vojnika daje instrukcije za sledeću scenu.

Ubrzo nastaje metež, seljaci trče zajedno sa vojskom.

- Brže, brže - povikuju vojnici seljacima. Kamere neumorno rade beležeći svaki pokret, detalj pod budnim okom režisera.

- Odlično - povikao je Antonijević zadovoljan snimljenim materijalom, dok se glumci već spremaju za sledeću scenu, jer vremena za gubljenje nema.

Da se ne zaboravi

Film "Zaspanka za vojnike" inspirisan je "Srpskom trilogijom" Stevana Jakovljevića, koji je i jedan od glavnih junaka filma. Povodom 100 godina od okončanja Velikog rata režiser Predrag Antonijević odlučio je da u čast i sećanje na tragičnu epopeju u srpskoj istoriji ekranizuje Jakovljevićevu "Trilogiju". Scenario je prema motivima romana napisao zajedno sa Natašom Drakulić.
- Prešli smo polovinu snimanja i teži deo u kome smo snimali bitke sa dosta statista, konja, oružja, teške i komplikovane scene. Sada ulazimo u mirniju fazu - zbeg, vojnici, mala bitka pa još jedna... Već sada možemo sagledati otprilike kud smo pošli i prilično smo svi ohrabreni materijalom koji smo do sada snimili - kaže Antonijević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online