Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.10.2017.
00:55
S. Đurić - Vesti A

"Došlo vreme da glumim strinu"

Ulogom strine Stefana Prvovenčanog u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine", Zlata Numanagić (66) se posle dužeg vremena vraća na male ekrane. Ona ističe da je veoma ponosna na ovu ulogu, posebno ako se uzme u obzir značaj ovog projekta za Srbiju.

V. Sekulić
Nije sujetna: Zlata Numanagić

- Serija "Nemanjići - rađanje kraljevine" je veliki poduhvat i od epohalnog je značaja za ne samo za televiziju, već za našu zemlju. Dugo nismo imali ovako nešto. Igram strinu Stefana Prvovenčanog, koga tumači Vojin Ćetković. Ona je bila i sestra žene Kulina bana. Retke su uloge koje odgovaraju mojim godinama i drago mi je što me reditelj Marko Marinković setio i pozvao, mada sam već uspešno sarađivala s njim - kaže Zlata Numanagić.

Glumica ističe da je uživala na setu, i da su se svi poturdili da sve bude verodostojno.

- Tako je sve lepo posebno kostimi, kao da smo se preselili u 12. i 13. vek. Na setu je bila sjajna atmosfera što me podsetilo na dobra stara vremena kada smo snimali i uživali. Kolege s kojima sam radila Vojin Ćetković, Isidora Minić, Aljoša Vučković su bili veoma srdačni i divni prema meni. Vojin je jedan mlad i pristojan čovek i s njim sam imala priliku već da snimam. Ima toliko iskustva, mnogo toga je radio i nije mi bio nikakav problem da ga poslušam u nekoj sugestiji i savetu. Nemam problem da mlađeg kolegu pitam za savet i da ga primenim - kaže poznata glumica, koja nije ljubitelj rijaliti programa mada ponekad i to pogleda.

Ogoljavanje na sceni

Predstava "Olimp" koja je nedavno izvedena na Bitefu, Zlatu je zaprepastila svojom porukom, koja je, kako kaže, više nego očigledna.
- Nisam gledala sve na RTS-u jer je za mene preeskplicitna. Kad su se na sceni pojavili goli umetnici, promenila sam kanal. Ali, shvatila sam je u smislu da je društvo izmanipulaisano, kao neku vrstu ogoljavanja i da se ništa nije promenilo od robovlasničkog sistema do danas. Naprotiv, sve se pogoršalo. Fascinantno je koliko glumci mogu da izdrže na sceni. Ne znam grupu glumaca, uključujući i sebe koja bi mogla tako nešto da izvede.

- To postoji svuda u svetu gde su ti programi još gori. Ali, nema rijalitija na Bi-Bi-Siju, kao ni kod nas na RTS-u. Rijaliti imaju svoju ciljnu grupu, samo što smo mi mala zemlja, pa je to kod nas izraženije. Meni se to ne dopada, ali bacim pogled, čisto da budem obaveštena. Najstrašnije mi je kad počnu da glumataju jer misle da su dobri glumci. Za 90 posto tih ljudi nikad nisam čula, ali danas je ionako najbitnije biti popularan. Nekada je slava dolazila s radom i uspehom, a danas je dovoljno da se obnažite i eto popularnosti, što strašno utiče i na moral - zaključuje Zlata Numanagić.

U Pužu zbog Vuka

Iako je u penziji, Zlata, poput mnogih svojih kolega, i dalje igra u pozorišnim predstavama.
- Igram u predstavi "Nemanjići podela carstva" za koju je zaslužan Lazar Dubovac. To je priča o sukobima između braće, odrastanju, sazrevanju, priča o vlasti, podeli zemlje, ali i o ljubavi prema roditeljima i Bogu - kaže Zlata koja ne zapostavlja ni uloge za najmlađe u pozorištu Puž.
- Ovo mi je naročito drag zbog mog unuka Vuka koga sam vodila u Puž da gleda predstave. On sada ima tri i po godine, i već duže idemo u pozorište. Gledao me je na sceni i usred predstave mi se obratio sa babi. Ja sam mu mahnula jer se stvorila prilika da to učinim - kaže uz osmeh glumica, koja je nedavno snimila i reklamu za sok.
- Ovo je treća reklama koju sam uradila. Shvatila sam da to danas nije sramota, iako sam odrasla u vreme kada glumci to nisu radili. Tada se snimanje reklame smatralo za izdaju naše profesije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online