Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 29.09.2017.
00:55
S. Đurić, D. Petrović - Vesti A

Ko je opljačkao stan Ljubiše Samardžića: Današnje vreme stvara neljude

Desetak dana nakon sahrane Ljubiše Samardžića, a uoči polaganja njegove urne u porodičnu grobnicu, nepoznati lopovi su upali u njegov stan i opljačkali ga. Provalnici su ukrali veću svotu novca (oko 6.000 evra) zlato i roleks sat koji je Smoki dugo nosio i koji ima veliku sentimentalnu vrednost za njegovu porodicu. Pljačka se dogodila usred bela dana, a u stanu u tom trenutku nije bilo nikoga.

A. Čukić
Skrnave uspomene: Ljubiša i Mirjana Samardžić

Kada se Smokijeva udovica Mirjana vratila u stan imala je šta da vidi. Ispreturane stvari, pootvarane fioke bile su jasan znak šta se dogodilo, pa je pozvala policiju koja je uradila uviđaj, uzela otiske i napravila zapisnik.

- Lopovi su provalili preko terase i odneli iz stana sve što je iole vredelo. Ne znam šta me je snašlo. Možda me je neko pratio, pa izabrao trenutak između kremacije i polaganja urne. Doživela sam još jedan pakao - rekla je Mirjana Samardžić, udovica poznatog glumca.

- Ne mogu da govorim o detaljima, ali znam da su odneli sat roleks koji je Ljubiša dobio na poklon, dugo ga je nosio i ovaj sat ima veliku emotivnu vrednost za celu porodicu - kazao je Ljubišin zet Miloš za beogradske medije.

N. Đurović
Nemam reči: Zlata Numanagić

Lešinari ne spavaju

Da lopovima ništa nije sveto govore i slučajevi kada su provalnici upadali u kuće na dan sahrane. Naime, razbojnici su u Loznici opljačkali porodičnu kuću pokojnog Andrije Miloševića, koga je brat i proslavljeni fudbaler Sava Miloševića sahranjivao u rodnom selu Johovcu kod Bijeljine. Lopovi su ukrali bakarne oluke, a u kući su ispreturali stvari.
Dok je na Novom beogradskom groblju trajala sahrana Lole Novaković lopovi su upali u njenu kuću, opljačkali i ukrali trofeje i zlatne ploče nekad veoma popularne pevačice. Lola je, kako su tada mediji pisali, oduvek strahovala da će se to zaista dogoditi nakon njene smrti. Nakon uviđaja kuća je zapečaćena. Lolina želja bila je da njena zaostavština pripadne Muzeju grada Beograda. Govorila je, kako su pisali mediji, da nakon njene smrti kuću treba osigurati jer "lešinari ne spavaju".

I dok policija traga za nepoznatim razbojnicima koji su na ojadili porodicu poznatog glumca odmah nakon njegove smrti, javnost je u šoku.

- Šta da kažem nego da sam zgrožena. Sva sreća što je Ljubiša Samardžić ostavio Kinoteci na čuvanje svoje nagrade, diplome i priznanja koje je dobio tokom duge i plodne karijere. Zaista nemam reči. Šta su mislili lopovi da će da nađu u stanu jednog umetnika. To je zaista velika sramota. Baš u ovom trenutku da se drznu i upadnu u stan i opljačkaju ga. Alal im vera - rekla je Zlata Numanagić.

I njena koleginica Milena Vasić užasnuta je ovom vešću.

- Šta da kažem. To pokazuje kakvo je ovo naše društvo i govori da smo na dnu, da propadamo sve više i više. Govori koja je to neljudskost i sve najgore. To je stanje društva u kome živimo, opšte ludilo. Užasnuta sam ovo vešću i time šta se dogodilo - kazala je Milena.

A. Čukić
Sve oprostila: Milena Dravić

Milena upoznala svog lopova

Milena Dravić nedavno je ispričala kako je, verovali ili ne, upoznala lopova koji je opljačkao njen stan. Više od dve decenije nakon što je poharana, tokom njenog gostovanja u Kotoru prišao joj je čovek i rekao: "Dobro veče, ja sam lopov koji vas je pokrao. Ali, odrobijao sam svoje. Da li mi opraštate?". Ja u šoku gledam i kažem - opraštam - ispričala je Milena. Lopovi su joj tada osim nakita odneli i prvu Zlatnu arenu koju je dobila za film "Prekobrojna".

 

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.10.2017. 16:17
Sta reci ni prema pokojnicima nemaju postovanja.Zato smo tu de jesmo.Nemam reci..... Bruka i sramota!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online