Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.08.2017.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Glumačka profesija nekad i sad: Svaki dan borba za opstanak

Nije tajna da glumci poslednjih godina u Srbiji žive sve teže. Nije lako ni onima koji već imaju izgrađeno ime i karijeru, a kamoli mladim glumcima koji tek treba da se pokažu i dokažu. Mira Banjac kaže da nikad nije bilo lako, ali da se njen početak karijere drastično razlikuje od načina na koji danas rade mladi.

M. Karović
Tražen: Vojin Ćetković na snimanju serije "Nemanjići - rađanje kraljevine"

- Mladi glumac danas snima na jednom filmu do podne, pa od podneva ode na drugi, a onda se opet vraća na onaj prvi i tako ukrug. Stalno negde jure. Puno je glumaca, snima se veliki broj filmova i to ih tera na borbu za opstanak. A što se tiče slave, to je nešto što dolazi uz rad, dok je popularnost kvarljiva i može da pokvari glumca. Ja prvih 20 godina uopšte nisam igrala u filmu. Nije ni meni bilo lako na početku karijere, jer su bile teške godine. Honorari su bili mali, imali smo čisto da kupimo nešto da pojedemo - priča Mira Banjac.

M. Karović
Teško se živi: Danica Ristovski

Razgovor sa Oliverom

Danica Ristovski kaže da se od glume danas teško živi.
- Imala sam priliku i veliku čast da razgovaram s Oliverom Marković, koja mi je rekla: "Ja sam imala briljantnu karijeru, ali ništa nisam dobila na tacni. Za sve sam morala da se borim." Pa ako je jedna takva glumica bila u situaciji da se za sebe bori, šta da kažu glumci koji su na početku - kaže Danica Ristovski.

Jedan od najpopularnijih i najtraženijih glumaca Vojin Ćetković jedan je od onih za kojeg se otimaju režiseri.

- Nikad se nisam žalio u životu ni kada sam imao, ni kada nisam. Međutim, veoma je važno da glumac ne odaje utisak socijalnog slučaja. Kada sam ja počeo s karijerom, filmovi i serije su bile kvalitetnije. Više se ulagalo u glumce. Nije ni meni uvek išlo glatko. Posle filma "Zona Zamfirova" pet godina nisam radio. I to se eto dešavalo, ali glumac mora da bude jak - rekao je Vojin Ćetković.

Nikola Kojo ističe da današnje vreme deluje kao nedodirljivo u svakom smislu. U njegovom rediteljskom prvencu "Stado" glume, kako kaže, pre svega njegovi prijatelji.

- Izgleda kao da ne možeš ništa da promeniš u ludilu i propasti u kojoj živimo. Vesna Trivalić je moja prijateljica i kuma koja će igrati kad god imam nešto, a to važi za Cviju i Natašu. Mi smo već godinama kolege, i pre svega prijatelji - kaže Nikola Kojo.

V. Sekulić

Život ostavio traga

Tihomir Stanić ističe da njega u mladosti nisu zanimale iste stvari kao većinu njegovih vršnjaka.
- Uvek sam se družio sa starijim glumcima, bio sam jedan od najmlađih prijatelja Petra Kralja. Da ponovo zavolim glumački posao pomoglo mi je traumatično iskustvo u produkciji. Ranije sam imao osećaj da se od mene kao glumca traži malo i nedovoljno, pa sam poželeo da se bavim i drugim aspektima naše profesije. Sada pokušavam da sva stečena iskustva i energiju utkam u svaku ulogu. Život je na meni ostavio traga da mogu da tumačim i starije i iskusnije - kaže Tihomir Stanić.

Tanja Bošković smatra da osim talenta i velikog rada u glumačkom poslu treba imati i veliku sreću.
- Sramota me da bilo šta kažem mladim glumcima. Osećam se odgovornom što se nisam borila više da zaštitimo ovaj mali glumački stalež - kaže Tanja.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online