Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.07.2017.
07:51
E. V. - Vesti A

"Patuljci" su realnost, ne kritika

Fenomenom rijaliti programa, koji već godinama obaraju rekorde gledanosti u Srbiji, ali kroz prizmu filma bavi se reditelj i scenarista Milorad Milinković u novom ostvarenju "Patuljci sa naslovnih strana".

Promo
Tri minuta slave: Ekipa filma na svetu

Ova komedija snima se u studijima u Šimanovcima, a glavni junak je četrdesetogodišnji Nikola (Gordan Kičić) koji je zvezda rijaliti programa pod imenom Tri minuta slave. On bezobrazno vređa ljude koji se prijave u taj šou-program, i zbog toga je cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči rejtinge dižu do nebesa. Nikola pristaje da od mlade devojke, koju gura ambiciozna majka, napravi zvezdu, ali situacija se otima kontroli pa je primoran da spasava sopstvenu kožu.

- Naslov je preuzet iz pesme Džonija Štulića "Ravno do dna". Radi se o javnim moralnim patuljcima koji su na naslovnim stranama. Pogledajte novine i šta se dešava. I sam glavni junak u filmu kaže za sebe u jednom trenutku da je postao moralni patuljak pošto se ne skida s naslovnih strana. U suštini to je intimna priča o čoveku koji je krenuo u šou-biznis, a estrada ga je pojela. A onda počinje da se bavi rijalitijima i njegov život se pretvara u jedan veliki rijaliti šou, počinju da se brišu granice između onoga šta je stvarno, a šta je televizija - rekao je režiser Milinković za beogradske medije. On ističe da njegov film neće biti kritika aktuelnog trenutka u Srbiji, jer ne želi da se postavlja kao društvena savest.

Režiser i tragač

Reditelj i scenarista Milorad Milinković, koga od detinjstva prati nadimak Debeli, diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ali, on nije samo režiser, već i pisac, gitarista, pevač, kantautor, di-džej, kritičar, glumac, kompozitor, fudbalski komentator Bundes lige... Prvi dugometražni igrani film "Mrtav-ladan" snimio je 2002. godine. Potom slede ostvarenja "Potera za sreć(k)om", "Čitulja za Eskobara", "Zduhač, znači avantura", ali i serije "Crni Gruja", "Dangube", "Nadrealna televizija"... Šira televizijska publika upoznala ga je kao tragača u kvizu "Potera" u kome je mnoge fascinirao svojim znanjem iz različitih oblasti.

Pa ipak, činjenica je da su poslednjih godina razne starlete i ljudi željni pet minuta slave postali zvezde kroz rijaliti programe. Većina je nestala kada su se ugasile kamere, ali ima i onih koji se grčevito drže za zrnce slave.

I dok razni stručnjaci poput sociologa već godinama upozoravaju na poguban uticaj rijalitija posebno na decu, realno niko nije mrdnuo prstom. Najviše koristi imaju vlasnici televizija koji na ovom jeftinom programu najviše zarađuju. Ali, to je realnost trenutka u kome živimo ne samo u Srbiji već i u svetu.

Od grofa do rijaliti zvezde

Gordan Kičić je tokom karijere glumio različite likove od grofa Branka Jagodića do mladog Nikole Pašića u seriji "Poslednja audijencija". Sada se po prvi put "našao u koži" rijaliti zvezde. Pored njega u filmu "Patuljci sa naslovnih strana" igraju i Olga Odanović, Milena Radulović, Jelena Đukić, Tamara Krcunović, Marko Gvero, Aleksandar Radojičić i mnogi drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online