Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.04.2017.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Gorica Popović posle 15 godina na filmu: Melodrama za smeh i suze

Dugometražni igrani film "Kozje uši" reditelja Marka Kostića, nastao po istoimenom romanu Vladislave Vojnović, premijerno će biti prikazan 25. aprila u Centru Sava. Reč je o ostvarenju namenjenom svim generacijama, koje će posle bioskopske distribucije biti prikazano na RTS-u kao film i serija. Glavnu junakinju Stojanku kroz niz anegdota i neobičnih situacija, živopisno je dočarala Gorica Popović, koja se gotovo 15 godina vraća na bioskopsko platno i posle manje uloge u filmu "Profesionalac" (2003).

V. Sekulić
Baka i unuka: Gorica Popović i Milica Spasojević

Kroz lik Stojanke ona je dočarala teške životne situacije u kojima danas može svako da se prepozna.

- Najinteresantnije u ovoj ulozi bila je snaga ove žene, složenost lika, života, njene tajne, slabosti, energija da sačuva unučiće od svega ružnog i pruži im život dostojan čoveka. Stojanka je vrlo složena žena i koja mi, kada vidim svu tu njenu snagu, veoma imponuje. Trudim se da imam tu njenu snagu i energiju, da tako idem kroz život. Tu mi je bliska i zato mi je drago što sam dobila da igram baš takav lik - kaže Gorica i ističe da joj se dopada mešavina različitih žanrova u ovom filmu.

Uživala u prirodi

Uz Goricu Popović u filmu igraju i Slobodan Ćustić, mlada glumica Milica Spasojević, Nikola Kojo, braća Sergej i Branislav Trifunović, kao i njihov otac Tomislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Ivan Mihailović.
- Imala sam 35 dana snimanja i nije lako svaki dan ustati u šest, ići na set dok ne zađe sunce. Uvek sam se radovala novim ljudima koji dolaze. Bilo mi je lepo i što sam više od mesec dana provela u prirodi sa nekim finim ljudima - kaže Gorica.

- Ima tu i melodrame, tragične priče. Ja lično najviše volim, i u pozorištu i na filmu, kada možete i da plačete i da se smejete - dodaje šezdesetčetvorogodišnja glumica. Ona smatra da su žene jaka bića, ali da moraju mnogo toga da trpe.

- Ponekad razumem neke žene koje odu i pobegnu, ali Stojanka je rešila da izdrži, da istera stvari do kraja. Mislim da sam i ja takva.

Gorica ističe da se najbolje oseća na pozorišnim daskama.

- Mnogi glumci će reći da više vole da igraju u pozorištu nego na filmu. A ima i onih koji misle drugačije. Recimo, Bata Živojinović mi je uvek govorio: "Ma, gde ću dva meseca svaki dan da idem na probe u pozorište." U teatru ispred sebe imate publiku s kojom razmenjujete energiju, zato je meni pozorište jedna posebna, čarobna priča.

Snalažljiva žena

Film "Kozje uši" je dirljiva priča o borbi bake Stojanke sa surovom današnjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo. Sticajem životnih okolnosti ona se iz grada vraća u rodno selo u južnom Banatu gde odgaja unuke, 14-godišnju Sofiju i šest godina mlađeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Iako rođena na selu, ona se ne uklapa u tipičan seoski milje, pa će njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh, ali i niz zanimljivih situacija. Kako sin i snaja ne šalju pare iz inostranstva ona se snalazi kao zna i ume da preživi sa decom, da kupi unuki nove patike, unuku željeni bicikl, na kući popravi krov koji prokišnjava. Pare zarađuje gledanjem u šolju, nameštajući iščašene ruke i noge, postavljajući zamke za zečeve u šumi... Ali, uprkos svim izazovima na predaju ne pristaje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online