Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.02.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Srbijo, hvala ti za ljubav

Dolazak Monike Beluči (52) u Beograd izazvao je pravu pometnju. Mediji su je pratili u stopu od sletanja na aerodrom "Nikola Tesla" do njenog odlaska iz Srbije samo 24 sata kasnije.

A. Čukić
Skromna zvezda: Monika Beluči

Glumačka zvezda i jedna od najlepših žena sveta imala je gust raspored tokom boravka u Beogradu, ali je sve stigla - da odgovara na novinarska pitanja u Skupštini grada, da se upozna sa premijerom Aleksandrom Vučićem, prošeta crvenim tepihom i otvori 45. Fest i to na srpskom jeziku.

- Čast mi je što radila sa velikim rediteljem Emirom Kusturicom u filmu "Na mliječnom putu", kojim počinje Fest. Za mene je iskustvo koje sam stekla tokom tri godine snimajući ovaj film izuzetno. Zahvalna sam Srbiji na ljubavi, toploj atmosferi i lepoti na koje sam naišla. Hvala ti, Srbijo! - rekla je Belučijeva, koja je na otvaranju Festa plenila lepotom, gracioznošću i jednostavnošću.

Pre svečanog otvaranja uručene su nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Zbog bolesti, Ljubiša Samardžić nije mogao da dođe, pa je u njegovo ime priznanje preuzela gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić.

- "Pobednik" za pobednika. Molim vas za veliki aplauz da Ljubiša izađe kao pobednik iz najveće borbe, borbe za svoj život - rekla je Ivona Jevtić.

Beogradski pobednik uručen je i počasnom gostu Festa Karlosu Sauri, koji je dan kasnije dobio i "Zlatni pečat" Jugoslovenske kinoteke.

- Žao mi je što ne mogu da vam se obratim na srpskom, koji je lep, ali i težak jezik. Zahvaljujem na nagradi, na tome što ste me se setili, i nadam se da ću imati priliku da ponovo dođem u Beograd. Snimio sam više od četrdeset filmova, imam sedmoro dece, i što se mene tiče moj život je ispunjen - rekao je Saura, koji je pozdravljen ovacijama publike.

Instagram/deki5

Ni Deki nije odoleo

Svečanom prijemu u Skupštini grada osim filmske ekipe, gradonačelnika Siniše Malog i novinara, prisustvovao je i bivši fudbalski as Dejan Stanković. Slavni sportista je iskoristio priliku da se uslika sa Monikom, a fotografiju je okačio na svoj Instagram profil.

Organizatori Festa nisu zaboravili ni na legende koje su nas prošle godine napustile, pa su publiku podsetili na Velimira Živojinovića, Dragana Nikolića, Miru Stupicu, Marinka Madžgalja, Milorada Mandića Mandu...

Usledila je beogradska premijera filma "Na mliječnom putu", a nakon odjavne špice publici se poklonila ekipa filma koja je sa scene ispraćena 20-minutim aplauzom. Kusturica je svojom savremenom bajkom i ovog puta očarao strogu i zahtevnu beogradsku publiku.

Tanjug
Orden za Kustu: Monika Beluči, Aleksandar Vučić i Emir Kusturica

Srpska korpa od premijera

Monika Beluči u Beograd je doputovala redovnojm linijom iz Pariza i od trenutka kada je njen avion dodirnuo pistu beogradskog aerodroma postala je top tema u srpskim medijima. Odmah po dolasku pridružila se Emiru Kusturici i Slobodi Mićalović na konferenciji za medije u Skupštini grada.

- Bila sam veoma srećna kad me je Emir pozvao da radimo zajedno, zato što sam cenila njegovo dotadašnje delo. Film "Na mliječnom putu" pokazuje koliko on ceni žene. Napisao je dva sjajna lika za mene i Slobodu, i ja tu svoju ulogu doživljavam kao pravi dar. Snimanje je ponekad fizički bilo jako zahtevno, ali nije bilo dosadno. Sa Emirom se čovek nikada ne dosađuje, i nije slučajno što ga zovemo profesorom. Kao glumica puno sam naučila iz saradnje sa njim, on za mene nije samo reditelj, već kompletan umetnik u svakom smislu te reči - rekla je Monika i priznala da joj je ovaj film pomogao da prevaziđe razvod od kolege Vensana Kasela.

Nakon toga srela se i sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem koji je glumici poklonio srpsku korpu - blagi ajvar, džem od malina, liker od šljive... Ni Kusturica nije ostao praznih ruku. On je od italijanskog amasadora Đuzepe Manco dobio orden.

Gurali se penzioneri

Monika je blistala na crvenom tepihu u jednostavnoj crnoj haljini modnog kreatora Aleksandra Mekvina. S osmehom na licu pozirala je fotoreporterima, dok su se fanovi tiskali oko nje.
- Mnogo je lepa, nestvarna i mila žena - čulo se u pozadini, a karata za film "Na mliječnom putu" nije bilo ni za lek.
- Nema ni kod tapkaroša, a baš sam želeo da vidim Moniku - rekao je Dragan, penzioner koji se sa ostalima gurao uz crveni tepih samo da vidi Belučijevu uživo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online