Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.01.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Mane je srpski Hamlet

Premijera dugo iščekivanog filma "Vrati se, Zone" u režiji Juga Radivojevića zakazana je za 24. januar u beogradskom Centru Sava. Film je rađen po scenariju Ivane i Miroslava Mitića, a nastao je po motivima knjige "Zona Zamfirova, šta je bilo posle" Dušice Milanović Marike.

instagram.com/milan79
Ispunila mu se želja: Milan Vasić

Iako je prvobitno najavljivan kao nastavak filma "Zona Zamfirova" Zdravka Šotre iz 2002. godine, u pitanju je potpuno drugačija glumačka ekipa, a i rediteljski "potpis" Radivojevića je drugačiji u odnosu na Šotru.

"Vrati se, Zone" je priča o lepoj čorbadžijskoj ćerki i kujundžiji Manetu, ali nakon njihovog venčanja i njihova borba sa svakodonevnim, pa i bračnim problemima. Lik Zone ovog puta je dočaraće Brankica Sebastijanović, dok Maneta igra Milan Vasić.

- Obuhvatili smo nekoliko krucijalnih porodičnih problema koji su tištili mlade ljude i tad i sad. Uveren sam da će film na najlepši način promovisati porodicu i naše društvo - rekao je producent Miroslav Mitić. Umesto Vojina Ćetkovića u ulogu Maneta sada je "uskočio" Milan Vasić, koji ističe da je ova rola kao pisana za njega.

- U filmu imamo tragediju, dramu, komediju, akciju i srećan kraj, sve što je potrebno za pravi, veliki film. Godinama sam maštao o tome da dobijem ulogu u ovom filmu. Mane je prekretnica u mojoj karijeri, jer želim da pokažem da nisam samo komičar već i dramski glumac. Jedan reditelj mi je rekao da je Mane poput srpskog Hamleta, a ja se ne plašim Hamleta - rekao je Vasić.
Reditelj Jug Radivojević već godinama radi na ovom filmu, a najveći problem su bile pare. Dve godine nakon prve klape snimanje filma je proletos nastavljeno i završeno u rekordnom roku - za samo šest nedelja.

- Već četiri godine radimo na ovom filmu. Nažalost, u međuvremenu smo ostali bez nekoliko važnih članova, kao što su Nikola Simić i Milorad Mandić Manda. Na sreću, dobili smo nove, pa učestvuje 64 glumaca od male bebe do Vlaste, koji ima 90 godina. Nismo imali nikakvu podršku Ministarstva kulture, niti državnih institucija. Jedino na šta smo se oslonili je pomoć lokalne samouprave gradova u kojima smo snimali - rekao je letos Jug Radivojević i dodao da je budžet filma 1.200.000 evra.

Brankica posle Katarine

Pre 15 godina Zdravko Šotra napravio je podvig sa svojim filmom "Zona Zamfirova" po romanu Stevana Sremca. Ovaj film sa više od milion gledalaca u bioskopima je najgledaniji domaći film u istoriji srpske kinematografije. I dok je uloga Zone u Šotrinom ostvarenju bila odskočna daska za za karijeru Katarine Radivojević, Brankica Sebastijanović već ima zavidan glumački staž. Ona ističe da joj je velika čast što tumači veoma važan lik iz srpske književnosti.

- Igram ulogu zrele ćerke bogatog Hadži Zamfira, koju sada umesto ljubavnih muče neki drugi problemi - rekla je Brankica.

Međutim, malo je poznato da se originalna priča o ljubavi Zone i Maneta nije dogodila u Nišu, kako je to naveo pisac Stevan Sremac, već u Prištini. Priču o Zoni i Manetu čuo je poznati srpski komediograf Branislav Nušić, koji je bio konzul u Prištini. On ju je ispričao Stevanu Sremcu, koji je od toga napisao roman o ljubavi lepe čorbadžijske kćeri Zone Zamfirove i Maksima Maneta, sina kujundžije Koste Gapića.

Srbija, pa Beograd

"Vrati se, Zone" sniman je u Novom Pazaru, Vranju, Pirotu, na Vlasinskom jezeru, Nišu, Senti, Beogradu i Valjevu. Snimanjem filmova u više gradova oživljen duh starih varoši juga Srbije. U filmu igraju Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Tanja Bošković, Milan - Lane Gutović, Ivan Bekjarev, Goran Jevtić, Nela Mihajlović... Svečanoj beogradskoj premijeri prethodiće pretpremijere po Srbiji već od 18. januara. Film će videti i gledaoci u svim većim većim gradovima Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, uslediće i premijere putem mreže mobilnih bioskopa, kao i u dijaspori.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online