Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.12.2016.
10:39
Vestionline A

Filmovi koji su obeležili 2016. godinu

Tokom prošle godine brojni blokbasteri se nisu proslavili među kritičarima, uključujući i filmove "Suisajd skvod", "Vorkraft" i "Iks men - Apokalipsa". Međutim, ovih 5 filmova su među najpopularnijim filmovima na listi IMDB-a, i može se slobodno reći da su obeležili 2016. godinu!

youtube.com/Lionsgate Movies
 

U proleće 1945. godine, američke vojne snage su se susrele sa najvažnijom i najopasnijom borbom na Pacifiku. Međutim, jedan vojnik se istakao kao drugačiji. To je bio Dezmond T. Dos, koji je odbio da nosi oružje i ubija ljude. On je služio u vojsci kao nenaoružani medicinski radnik i tako spasio živote mnogih, bez da je ispalio i jedan metak. Time je postao prvi Amerikanac koji je zbog toga dobio Medalju časti.

Reditelj - Mel Gibson; Žanr - biografija, drama, ratni; Uloge - Endru Garfild, Tereza Palmer, Luk Brejsi, Sem Vortington. 

2. Zootopia

youtube.com/Lionsgate Movies
 

Moderni grad sisara, Zootropolis, nije ni nalik nekom drugom gradu. Sastavljan od stambenih naselja poput luksuznog Sahara Skvera i hladne Tundra četvrti, on je poput velikog kazana u kojem životinje iz svih okruženja žive zajedno, mesto gde nije važno šta ste - od najvećeg slona, do najmanjeg rovca, možete da budete bilo šta. Ali, kad optimistična policajka Džudi Hop stigne, ona će otkriti da to što je prvi zec u policiji među velikim i krupnim životinjama, nije lak zadatak. Odlučna u tome da se dokaže, ona će prihvatiti priliku da reši slučaj, čak i ako to znači da mora da se udruži sa prepredenim lisicem koji brzo govori, Nikom Vajldom, da bi rešila misteriju.

Reditelj - Brajan Hauard i Rič Mur; Žanr - animirana komedija, avantura; Uloge/Glasovi - Džinifer Gudman, Džejon Bejtmen, Idris Elba, Dženi Slejt, Šakira. 

3. Čudo sa Hadsona (Sully)

youtube.com/Lionsgate Movies
 

15. januara 2009. godine, svet je svedočio "Čudu na Hudsonu" kada je pilot Česli Salenberger, zvani Sali uspeo da spasi živote 155 putnika aviona kojim je upravljao. Avion US Ervejza na letu 1549 poleteo je sa njujorškog  aerodroma La Gvardija za Severnu Karolinu, ali je ubrzo posle poletanja pilot javio kontroli leta da se avion sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora.
Pilot Salenberger je tada odlučio da sleti na reku Hudson.

Reditelj - Klint Istvud; Žanr - biografija, drama; Uloge - Tom Henks, En Gan, Outm Rizer.

4. Računovođa (The Accountant)

youtube.com/Movieclips Trailers
 

Iza maske naizgled dosadnog računovođe Krisa Volfa, krije se jedno sasvim drugo lice koje nije ni najmanje dosadno. On radi za teške kriminalce i plaćene ubice. Volf  je matematički stručnjak koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima. Dok kao računovođa radi u malom CPA ofisu, istovremeno isti posao obavlja i za najopasnije svetske kriminalne organizacije...

Reditelj - Gavin O'Konor; Žanr - triler, drama; Uloge - Ana Kendrik, Ben Aflek, Džon Berntal.

5. Saveznici (Allied)

youtube.com/Lionsgate Movies
 

Film je priča o obaveštajnom oficiru Maksu Vejtanu koji 1942. u Severnoj Africi upoznaje borca francuskog pokreta otpora Marijen Bosejžur na smrtonosnoj misiji iza neprijateljskih linija. Kad se ponovo nađu u Londonu, njihovoj vezi će pretiti ekstremni pritisak rata.

Reditelj - Robert Zemekis; Žanr - ljubavna ratna drama; Uloge - Bred Pit, Marion Kotijar, Lizi Kaplan, Metju Gud, Džered Haris.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online