Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.11.2016.
05:10
S. Đurić - Vesti A

Od glume se ne živi, već umire

Film "Stado", rediteljski prvenac Nikole Koje (49), premijerno je prikazan na dve lokacije u Beogradu - u Centru Sava i u bioskopu Ušće. Kompletna glumačka ekipa predvođena rediteljem i glavnim glumcem Nikolom Kojom, umesto crvenim, prošetala je zelenim tepihom, okruženim balama sena.

A. Letić
Stado kao metafora: Nikola Kojo i Zoran Cvijanović

Posebnu pažnju privukla je Kojina supruga Aleksandra koja se ne pojavljuje u javnosti, ali je sada došla da podrži muža. Svoj prvi film, koji govori o mukama glumaca, Nikola je posvetio svom kumu i prerano preminulom kolegi Miloradu Mandiću.

- Ovo je omaž Mandi, ali ne samo njemu. U ovoj zemlji se ne živi od glume, već se od nje umire! Teško mi je da pričam o Mandi. Nas dvojica smo bili ne samo prijatelji, već i kumovi. Možda kroz ovaj film ljudi shvate šta znači živeti ovaj život, biti u glumi 24 sata dnevno, ne biti slobodan nigde. Stalno jurimo, radimo kako bismo platili račune i nahranili decu. Ne može tako da se živi. Nadam se da će neko početi malo više da ceni ovu profesiju - rekao je Nikola Kojo i istakao da ga raduje kako je publika prihvatila film.

Sportisti, glumci, pevači

Premijeri filma "Stado" prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog života - glumci, sportisti, pevači. U satiričnoj komediji uživali su između ostalih Predrag Danilović, Tijana Dapčević, Seka Sabljić, Žarko Paspalj, Vuk Kostić, Suzana Perić, Zoran Živković i mnogi drugi.

- Čitav ovaj posao bio je veliki poduhvat za mene. Nije bilo nimalo lako biti istovremeno i ispred kamere i iza kamere. Bilo je veoma stresno. Iako se kroz film bavimo glumcima, ovo je priča o svima nama i vremenu u kome živimo, pa se u filmu može pronaći svako - dodaje reditelj.

Zbog premijere iz Dubaija je stigla i Vesna Trivalić koja igra jednu od glavnih uloga u "Stadu".

- Malo me strah pre nego što uđem i pogledam ga. Verujem i sigurna sam da će ovaj film doživeti uspeh. Iskreno, nije mi bilo lako da igram glumca, odnosno sebe - istakla je Vesna. Brojna publika, koja je došla na premijeru pozdravila je glumačku ekipu ovacijama i aplauzima, a mogli su se čuti uzvici: "Bravo!"

Priča o današnjem društvu

Film "Stado" je satirična komedija, u kojoj scenarista Nebojša Romčević govori o životu iza kamere, o glumcima, njihovom privatnom životu, spremnosti na rizik, kompromis i svaku žrtvu samo da bi napravili svoje umetničko delo. Ali, sve je to metafora jer film zapravo govori o današnjem društvu i ima politički kontekst.

To je priča o svetu koji nema lični stav, i koji dozvoljava da ga moćnici vode kao ovce. Iako se bavi svaremenim srpskim društvom, ova priča može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u različita vremena.

Kako je objasnio Koja, do sjaja i bleštavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno.

- Stado je metafora za sve nas glumce, pa i za narod i način na koji u životu srljamo i ponekad se ne branimo od prepreka - kaže Kojo, koji je u svom rediteljskom prvencu okupio srpski glumački krem. Osim njega, igraju i Zoran Cvijanović, Nataša Ninković, Branislav Trifunović, Nebojša Ilić, Miloš Samolov... Gosti u filmu su i Zvonimir Đukić Đule, Vlado Georgiev i Marko Vidojković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online