Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.11.2016.
16:09
Vestionline A

Ornela Muti postala Moskovljanka

Italijanska glumica Ornela Muti (61) preselila se u Moskvu, gde je u centru grada, nedaleko od Hrama Hrista Spasitelja, kupila trosoban stan, a sada planira i da uzme rusko državljanstvo.

Instagram/ornellamuti
Lepa Italijanka odlazi u Ruskinje

Još početkom ovog meseca ruski glumac Aleksandar Reva je obelodanio da Ornela namerava da postane ruska državljanka i da sada priprema svu neophodnu dokumentaciju.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, međutim, rekao da u Kremlj nije stigao zahtev za prijem u državljanstvo italijanske glumice.

Ruski mediji navode da se Ornela Muti na taj korak odlučila zbog ljubavi.

Prema pisanjima medija, glumica planira i da u Moskvi otvori italijanski restoran i da trenutno radi na tom projektu.

Ruski koreni 

Zanimljivo je da Ornela Muti, koja i danas važi za jednu od najlepših žena sveta, ima ruske korene.

Njeni baba i deda, sa majčine strane, živeli su u tadašnjem Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu.

Njen deda ima rusko-nemačke korene, a baka je Ruskinja.

Oni su kasnije emigrirali u Estoniju, gde je rođena Ornelina majka, dok joj je otac Napolitanac.

Inače, Ornela Muti ne zna ni reč ruskog jezika, ali kaže da joj je majka mnogo govorila o Rusiji i da ju je podizala na ruskoj kulturi.

Uslovna kazna

Zanimljivo je takođe da je ona prošle godine osuđena na osam meseci zatvora(što je kasnije preinačeni u uslovnu kaznu) zato što je izbegla predstavu u pozorištu i umesto toga otišla na večeru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Naime, sud u Pordenoneu, na severoistoku Italije, proglasio je glumicu krivom za prevaru nakon što je utvrdio da je u decembru 2010. godine uverila lekara da joj izda lažnu potvrdu da boluje od laringitisa kako bi izbegla dogovoreni nastup u pozorištu Verdi u Trstu.

Glumica, koja je za nastup dobila oko 25.000 evra, umesto toga otišla je na dobrotvornu večeru u Putinov rodni Sankt Peterburg, kojoj su prisustvovale i brojne holivudske zvezde.

Holivudski Rusi

Ukoliko Ornela Muti zaista reši da aplicira za rusko državljanstvo, ona će biti samo jedna u nizu slavnih ličnosti koja se obratila ruskom predsedniku Vladimiru Putinu sa takvom molbom.

Početkom ovog meseca rusko državljanstvo je dobio američki glumac i producent Stiven Sigal, a u oktobru je i holivudska zvezda Robert de Niro, koji je otvorio restoran u Moskvi, izjavio da nema ništa protiv ideje da dobije rusko državljanstvo, kao što je to nedavno učinio i bokser Roj Džons Mlađi.

Ruski pasoš ima i slavni francuski glumac Žerar Depardje, a ruski mediji spekulišu da bi pasoš mogao da dobije i srpski režiser Emir Kusturica, koji je nedavno od ruskog predsednika Vladimira Putina dobio Orden prijateljstva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online