Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 22.01.2016.
17:28
rs.sputniknews.com A

Komunisti besni: Lenjina treba da glumi ruski glumac, a ne Dikaprio!

Ruski komunisti oštro su reagovali na želju holivudskog glumca Leondarda Dikaprija da glumi vožda svetskog proleterijata Vladimira Lenjina i zapretili su da će u tom slučaju organizovati "ozbiljne proteste" u zemlji.

wikipedia.org
Vladimir Iljič Lenjin

- Poslali smo  pismo "Lenfilmu" da ćemo započeti ozbiljne proteste ukoliko Leonardo Dikaprio bude dobio priliku da igra Lenjina. Akcija građanske neposlušnosti biće održana na ulazu u "Lenfilm" i nećemo dozvoliti ulazak. Neka pronađu ruskog glumca - preneli su mediji reči člana Centralnog komiteta partije "Komunisti Rusije" Sergeja Malinkoviča.
 

Ranije je portparol "Lenfilma" Valerij Karpov rekao da je čuveni ruski filmski studio spreman da angažuje holivudskog glumca u ulozi Lenjina, kao i da je Dikaprijeva fizička sličnost sa Lenjinom dovoljno često isticana.

Karpov je istakao da ruski studio ima nekoliko projekata o periodu Oktobarske revolucije u kojima bi Dikaprio mogao da igra i da studio ima sve što je potrebno kako bi se oživela epoha i snimio film.

Izjava iz tog najstarijeg ruskog filmskog studija usledila je pošto je holivudski glumac sredinom ovog meseca izjavio da bi želeo da glumi Putina, Lenjina ili Raspućina.

Ruski režiser Vladimir Bortko je poručio da bi voleo da snimi film sa Leonardom Dikaprijom u glavnoj ulozi.

- Dikaprio je odličan glumac. Može da glumi šta god poželi. Sa zadovoljstvom bih snimio film sa njim u glavnoj ulozi - poručio je Bortko, reditelj brojnih filmova među kojima su "Majstor i Margarita", "Idiot" i "Taras Buljba".

Komunisti imaju svoje zahteve

Međutim, aktivisti organizacije "Komunisti Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti" i članovi partije "Komunisti Rusije" koji su se pobunili protiv te ideje, spremni su da prihvate Dikaprija u ulozi Lenjina samo ukoliko taj glumac, koji ima ruske korene, ispuni nekoliko uslova.

On mora da prođe kroz sva mesta u kojima je boravio Lenjin, da osudi američki imperijalizam i da promeni naziv karipskog ostrva Blekador Kej, koje je u njegovom vlasništvu, u Uljanovsk, kao i da na njemu otvori Muzej Oktobarske revolucije.

Komunisti tvrde da je želja slavnog glumca da igra sovjetskog revolucionara razbesnela građane i deputate, koji smatraju da on "nema nikakvih moralnih osnova da igra Iliča" posle ruskih glumaca koji su se već ranije oprobali u toj ulozi.

Interesanto je, međutim, da Dikaprio ima ruske krvi. Leonardova baka Elena Stpanova Smirnova bila je Ruskinja koja je emigrirala u Nemačku, gde se udala i uzela prezime muža Idenbirken.

Studio

"Lenfilm" je najstariji studio u Rusiji, koji vuče korene još iz 1914. godine, kada je lokalni vojni komitet u Sankt Peterburgu počeo da snima filmove. Godine 1918. studio se proširio i postao Filmski komitet Sankt Peterburga i otvorio je 68 bioskopa u tom gradu. Nakon dve decenije preimenovan je u "Lenfilm".

Dikaprio je više puta posećivao zemlju svojih predaka, a prilikom jedne od poseta susreo se i sa tadašnjim premijerom, a sadašnjim predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Sam Dikaprio je tada rekao Putinu da je i njegov deda takođe bio Rus.

- Tako da ja nisam četvrtinu, već polovinu Rus - dodao je glumac.

On je tada priznao Putinu da ne govori ruski i da žali što svoju "babušku" za života nije doveo u Sankt Peterburg. Elena Smirnova umrla je 2008. godine u SAD.

POVEZANE VESTI

Petak 22.01.2016. 17:54
Neka nadju Zidova za glumca i svima pravo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online