Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.01.2016.
10:41
D. Marković - Vestionline A

Ovi filmovi su plenili u 2015. godini

Kada dođe kraj neke godine, dođe i vreme za malu rekapitulaciju. Kada su filmovi u pitanju, pravljenje raznih lista gotovo je neizostavno. Osim što se sumiraju rezulati i godišnja produkcija, kraj godine u filmskoj industriji znači i pripremu i najavu za najznačajnije filmske nagrade koje se dodeljuju početkom nove godine - BAFTA, Globus i nezaobilazni Oskar. I mi vi vam donosimo listu od 5 filmova koji su, po nama, obeležili 2015. godinu.

youtube.com/A24
Nezaboravna scena iz filma Soba

1. Soba

Nijedan film ove godine nije bio ispunjen emocijama - tuga, strah, teskoba, radost - kao što je delo režisera Lenija Abrahamsona.

Pošto petogodišnjak (Džejkob Trembli) zajedno sa svojom majkom (Bri Larson) pobegne iz okruženja koje jedino i poznaje, doživljava uzbudljivo otkriće - spoljašnji svet. Očita ljubav prema materijalu (novela Eme Donahju) koji je adaptirao, kao i razumevanje kako da ga portretira, dovela je do toga da Abrahamson postigne "pravi trijumf" sa novim filmom. Scena u kojoj mali Džek (Trembli) prvi put vidi nebo po napuštanju "poznatog okruženja", je scena koju ćete da pamtite ceo život, tvrdi jedan poznati kritčar.

2. Povratnik

youtube.com/20th Century Fox
Leonardo Dikaprio bi najzad mogao do Oskara

Kada režiser Alehandro Gonzales Inaritu nešto uzme u ruke, to znači da ćemo dobiti film koji će oduševiti i gledaoce i kritiku. Pošto je Meksikanac za "Čoveka pticu" dobio Oskara za najbolji film prošle godine, odlučio se da uradi moderni vestern u kojem glume prvaci Holivuda, Tom Hardi i Leonardo Dikaprio. Dikaprio se svojski potrudio za ulogu, govori se da je jeo sirovu jetru bizona, pa bi mogao najzad do "zasluženog" Oskara za glumu.

3. Ratovi zvezda: Buđenje sile

youtube.com/Star Wars
Kultna franšiza se vratila u bioskope

Film "Buđenje sile" je uspešan na oba polja - verovatno će postati najgledaniji film u istoriji, a dobio je i veoma pozitivne kritike. Samo u prva dva dana prikazivanja zaradio je 528 miliona dolara, čime je potukao rekord koji je držao poslednji deo sage o Hariju Poteru. Stručnjaci predviđaju da bi sedmi deo "Ratova zvezda" mogao da zaradi blizu tri milijarde dolara. Režiser J. J. Abrams uspeo je da ponovi recept iz najbolje, orginalne trilogije, ali i da izazove oduševljenje i uzbuđenost kod fanova koji sa iščekivanjem očekuju sledeće nastavke.

4. Krid

youtube.com/Warner Bros. Pictures
Roki Balboa je ovog puta sa druge strane ringa

Ono što je Abrams uspeo da uradi sa "Buđenjem sile" to je isto učinio i režiser Rajan Kugler sa "Kridom", ali uz mnogo manji budžet. Film se "naslonio" na zaostavštinu Roki franšize, uspešno istražujući nove teritorije. Centralni lik filma nije Roki (Silvester Stalone), nego sin njegovog najvećeg suparnika i prijatelja Apola Krida, kojeg je uspešno odglumio mladi Majkl B. Džordan. Kritika je pored Džordana posebno oduševljena ulogom Stalonea, za kojeg se "šuška" da bi mogao do novog Oskara.

5. Pobesneli Maks: Autoput besa

youtube.com/MOVIECLIPS Trailers
Nastavak kultnog serijala oduševio publiku

Progonjen turbulentnom prošlošću, Maks Rokatanski u usamljeničkom lutanju vidi najbolju šansu za preživljavanjem. Ali, posle susreta sa lepom Furiozom i odbeglom grupom iz Citadele, grada čije stanovnike teroriše tiranin Džo, postaće deo neizbežnog rata koji sledi.
“Pobesneli Maks: Autoput besa” je bez sumnje moderni klasik, najambiciozniji, najsmeliji i prosto najluđi visokobudžetni spektakl koji se može videti godinama unazad, a verovatno i unapred.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online