Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.04.2015.
12:04
Tanjug A

Da je film život Bond bi umro u 7. minutu

Najpoznatiji filmski špijun, Džejms Bond, je jednostavno besmrtan. On je poput trske koja se savija, ali se nikada ne lomi pod sve žešćim naletima neprijatelja.

4.bp.blogspot.com
Ako ništa drugo, ubili bi ga martini i votka: Danijel Krejg kao Agent 007

Uostalom to dokazuju i sami glumci koji su tumačili slavnog agenta 007- Šon Koneri (84), Rodžer Mur (87), Timoti Dalton (71), Pirs Brosnan (62) i Danijel Krejg (47), koji su svi, osim jednog, još živi i zdravi. Za razliku od negativaca koji više nisu među nama: Džozef Vajzman (Doktor No), Ričard Kil (Špijun koji me je voleo) ili Džefri Holder (Živi i pusti druge da umru).

U želji da testira ovaj "medicinski fenomen", britanski magazin "Total Film" je pozvao grupu lekara da sa stanovišta struke analiziraju nastavak franšize "Skyfall" iz 2012. Njihov odgovor je bio više nego jasan - Džejms Bond bi umro već u sedmom minutu filma da se scena odigrala u pravom životu.

Otporan na metke

Pre nego što je "Skyfall" ušao u bioskope, jedan fan Gordon Strejndžer izračunao je koliko je puta pucano u Džejmsa Bonda.

"Prema mojim proračunima, Bond je bio meta najmanje 4.662 pucnja", naveo je on u magazinu "New Scientist" i dodao da je svaki put postojalo barem pet odsto šansi da bude smrtno pogođen.

"Verovatnoća da Džejms Bond preživi do 1962. do danas 'ravna je nuli'", bio je njegov zaključak.

Slavni špijun je ipak uspeo da sam likvidira čak 387 ljudi, što je, treba priznati, više nego impozantan broj.

Potsetimo, Bond je pogođen u grudi metkom sa osiromašenim uranijumom. Sve i da je preživeo, u šta lekari duboko sumnjaju, navodeći da bi mu takav projektil razneo pluća, uranijum bi izazvao galopirajući oblik raka. Kako bilo, nekoliko minuta kasnije svakako bi polomio vrat prilikom skoka s krova voza u reku, nekoliko desetina metara niže.

U 31. minutu, 007 odlučuje da sam sebi izvadi uranijumski metak iz grudnog koša. Premda je u filmu hirurška operacija uspešno izvedena, lekari navode da bi se zbog obilnog krvarenja Bondova avantura tu i završila.

Prema pisanju "Total Film", agent njenog veličanstva ne bi preživeo ni pad kroz zaleđeno jezero: jednostavno bi podlegao hipotermiji.

Osim na metke, Bond je otporan i na cirozu. Tri britanska lekara zabavila su se računanjem količine alkohola koje je ovaj junak progutao tokom svojih peripetija. A rezutat je dramatičan: sa 92 jedinice alkohola sedmično, Bond je prava pijanica.

- S obzirom na količine koje konzumira, Džejmsu Bondu preti ozbiljan rizik od ciroze i prevremene smrti - ističu istraživači u časopisu British Medical Journal.

Broj ispijenih votki i martinija je, takođe, nespojiv sa njegovom fizičkom i  metalnom formom, kao uostalom i sa njegovim seksualnim performansama.

Oni zato ljubazno savetuju Bondu da krene pod hitno na lečenje od alkoholizma. Teško je, međutim, verovati da će njihov savet biti uslišen, jer za Bonda postoji samo jedan moto: "Umri drugi dan".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online