Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 22.02.2012.
16:22
Blic A

Anđelinin film od sutra u Srbiji

Rediteljski prvenac Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" počeće da se prikazuje u Srbiji od sutra. Kako kažu iz distributerske kuće "Milenijum film", u Beogradu će ovo ostvarenje moći da se pogleda u bioskopima "Sinepleks" u Delta Sitiju i u "Takvudu".

Scena iz filma U zemlji krvi i meda

Priča o ljubavi Bošnjakinje i Srbina smeštena u ratno okruženje u Bosni i Hercegovini izazvala je kontroverze u regionu još pre početka prikazivanja. Posle premijere u Sarajevu 14. februara i Zagrebu 17. februara, rediteljski film će od sutra moći da pogleda i beogradska publika.

Kako otkriva "Milenijum film", Andželina je tokom izbora glumaca želela da ostane anonimna, kako bi saznala prave reakcije na njenu ponudu.

Nikola Đuričko, koji igra srpskog vojnika Darka, kako kažu iz distributerske kuće, otkrio je da je poziv Žolijeve prihvatio bez dvoumljenja: "Mislio sam da me lažu. Bilo je to kao dobitak na lutriji. Nema mnogo glumaca u Beogradu koji uopšte očekuju da dobiju takvu ponudu."


Goran Kostić, koji tumači glavnu mušku ulogu, u početku je bio skeptičan ali je kasnije pristao da da svoj doprinos projektu.

ANKETA
Da li ćete pogledati film U zemlji krvi i meda
"Pitao sam se zbog čega bi Žolijeva želela da se bavi tom temom, ali znajući za njen humanitarni rad, shvatio sam da želi da pomogne", istakao je on.


Iako je proteklih meseci domaćim medijima kružila informacija da će svečana premijera u Beogradu biti održana 23. februara, direktor "Milenijum filma" Zoran Savić napomenuo je da je ta distributerska kuća odlučila da odustane od gala događaja.

"Svečane premijere neće biti, ali će se od 23. februara film naći na redovnom repertoaru. Smatramo da nema svrhe organizovati premijeru bez rediteljke, jer u tom slučaju ne bi bilo ni konferencije za novinare ni ostalih pratećih događaja", objasnio je Savić.
 

Film "U zemlji krvi i meda" donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović) koji pripadaju različitim stranama u brutalnom etničkom sukobu. Policajac Danijel je bosanski Srbin, a Ajla je bosanska Muslimanka. Poznantstvo od pre rata dobija drugačiju dimenziju s rastom nasilja u zemlji. Mesecima kasnije Danijel se bori pod zapovedništvom svoga oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija). S Ajlom se suočava kada je vojnici pod njegovom komadom izvode iz stana u kome živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom.

Sreda 22.02.2012. 17:52
Срамота и брука Србије ,Шта рећи какав смо ми народ?
Sreda 22.02.2012. 16:29
necu gledati ovo remek delo, trenutno svu paznju sam usredsredio na seriju "boardwalk empire" Skorcezeovu seriju koja je dobila nekoliko nagrada i odlicna je.
Četvrtak 23.02.2012. 12:08
Nikola Đuričko, koji igra srpskog vojnika Darka, kako kažu iz distributerske kuće, otkrio je da je poziv Žolijeve prihvatio bez dvoumljenja: "Mislio sam da me lažu. Bilo je to kao dobitak na lutriji. Nema mnogo glumaca u Beogradu koji uopšte očekuju da dobiju takvu ponudu." EEE moj glupane, mislis da si dobio na lutriji a ustvari kao da si dobio sidu,obelezio si sebe za ceo zivot za male pare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online