Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.04.2019.
08:10
S. Đurić - Vesti A

Žari i pali na svim kontinentima

Svojim glasom i emocijama koje pruža u svakom otpevanom stihu Saša Matić je osvojio fanove na svim kontinentima. Jedan je od pevača koji je na vrhu lestvice popularnosti i koji puni hale gde god da se pojavi, pa je to slučaj i s predstojećom turnejom po Australiji, koju započinje u petak, 5. aprila u Pertu.

Z. K. Munja
 

Dan kasnije je u Sidneju, zatim se 12. aprila druži s publikom u Adelajdu, 13. je u Melburnu, dok će zbog velikog interesovanja ponovo nastupiti u Sidneju 14. aprila, na luksuznom kruzeru. Kolika je njegova popularnost u Australiji, govori i činjenica da su svi koncerti unapred rasprodati.

- Ovo je već šesti put kako gostujem u Australiji. Nekako sam napravio pauzu što se tiče ove zemlje, ali volim da odem. Moram da priznam da više volim Australiju nego Ameriku. Imam mnogo prijatelja u toj zemlji i uvek se lepo provedem. Publika me voli u Australiji jer kad god sam išao, uvek su bile dobre svirke. Nisam fušerio nego sam svirao baš onoliko koliko je trebalo. Čuo sam da su i ovog puta maltene unapred rasprodate sve te sale gde ću nastupati. Idem nekako da kažem na miru. Gledam da mi je sve skockano i da će biti sve kako treba - kaže nam pred put Saša Matić.

Jedva čeka, kako ističe, da zapeva našim zemljacima u ovoj zemlji i dodaje da su ti nastupi posebni.

- Što se tiče repertoara, publika nije drugačija. Ali postoji svakako ta neka seta i tuga kod njih, što su odvojeni od svoje zemlje, rodbine, prijatelja. I nekako svi oni imaju neku želju da se vrate jednog dana, a kad će taj dan doći i da li će doći, to je pitanje. Prošlu turneju pamtim po emotivnim koncertima i lepom druženju sa našim ljudima i siguran sam da će tako biti i ovog puta.

Slobodno vreme će, kaže, iskoristiti kvalitetno.

- Svaki put volim da doživim nešto novo. Bio sam najviše u Sidneju. Sad ću se malo potruditi da budem malo više u Melburnu, da ga obiđem. On me najviše podseća na neki evropski grad. Tako da bilo gde da otputujem volim i trudim se da se to ne svede samo na put, nastup i ajmo nazad. Kad već ima tog slobodnog vremena da se iskoristi kako treba.

Prespavao put

Popularni pevač poznat po svojoj duhovitosti podelio je sa nama jednu od brojnih anegdota, koju je doživeo baš u Australiji.

- Sećam se jedne godine, ne znam kako smo išli, mislim preko Dubaija. Ja sam prespavao sve te moje puteve. Od Beograda do Perta sam bukvalno prespavao. I moj kum je išao sa mnom da se družimo i provedemo. I kad smo došli tamo, svi mrtvi umorni. Kažem ovom Makedoncu organizatoru: "Dimča, a šta misliš da odemo na neko lepo mesto da se provedemo i opustimo uz muziku, da li neki bend negde svira? Kaže on meni, nema problema, ali sam mislio da odmorite malo, ipak ste došli s puta, pa sutra da idemo gde kažeš, nije nikakv problem. A ovi moji muzičari kažu, pa to za Sašu ne važi, on je spreman da ide gde hoće jer je prespavao sve moguće što se moglo prespavati. Tako će verovatno biti i ovog puta.

Voli brodove

U okviru ove turneje Matić će nastupiti i na kruzeru.
- Jednom sam svirao na kruzeru i to je baš lepa priča. Išli smo od Stokholma do Helsinkija i nazad. Isplovili smo u šest po podne i drugi dan u šest popodne smo uplovili u luku. Generalno volim brodove, ta putovanja. I nekako se neobično osećam kad su te svirke na brodu. To mi je super.





 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online