Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 01.05.2018.
00:55
D. Petrović - Vesti A

Cajke osvojile hrvatski etar

Zagrebački Ekstra FM radio koji će od juna puštati hitove srpske turbo-folk muzike glavna je tema u Hrvatskoj ovih dana. I dok jedni javno osuđuju to što će se u etru naći pesme Cece Ražnatović, Seke Aleksić, Dare Bubamare i ostalih kako ih zovu "cajki", ova vrsta muzike i te kako je popularna u Hrvatskoj. U prilog tome govori i činjenica da su klubovi od Dalmacije do Zagreba, u kojima nastupaju srpski pevači, uvek ispunjeni do poslednjeg mesta.

Z. K. Munja
Tražena: Dara Bubamara

I dok u Ekstra FM radiju i dalje mudro ćute, reklamu i to besplatnu dobijaju od drugih medija. Vodeći hrvatski portali i novine već danima bave se ovom temom, analiziraju psihološki profil budućih slušalaca i ističu da će glavni mamac za publiku, pored srpskih pevačica, biti i velika nagradna igra koja će kao glavnu nagradu ponuditi plastičnu operaciju.

Iskorak

Program u kome će se emitovati srpski narodnjaci je veliki iskorak s obzirom na to da su protekle dve decenije iz etra u Hrvatskoj bili "proterani" srpski pevači. Gostovanjem u emisijama hrvatskih radio i TV stanica mogli su da se pohvale samo malobrojni - Zdravko Čolić, Željko Joksimović i Neda Ukraden. S druge strane svi hrvatski pevači dobro su došli u Srbiji i češće dobijaju više prostora u medijima od domaćih pevača.

Ovaj radio neće biti prvi ove vrste u Hrvatskoj. Prošle godine Jadranski radio u Splitu počeo je da emituje turbo-folk hitove i navodno je povećao slušanost za sto odsto. Hrvatska agencija za elektroničke medije potvrdila je da su od naslednika Ekstra FM radija dobili zahtev za izmenom programskog sadržaja, o čemu će raspravljati na jednoj od narednih sednica.

- Veće ne daje dozvole za emitovanje pojedinog specifičnog programskog sadržaja, jer onaj ko pruža medijske usluge u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima (ZEM) samostalno oblikuje programsku osnovu medija i snosi odgovornost za objavljivanje programa. Nadzor koji vršimo nad programom vršimo eks post, odnosno nakon što je sadržaj emitovan, utvrđujući pre svega je li u emitovanom sadržaju bilo elemenata kršenja zakona - precizirali su u hrvatskoj Agenciji za elektroničke medije.

Zakon je jasan i garantuje potpunu slobodu izražavanja i dok god muzika ne vređa ili omalovažava hrvatske nacionalne simbole, nema prepreke da se pušta na radiju. Iako su Hrvati javno listom protiv srpskih pevačica, a posebno protiv Cece Ražnatović, jer je Arkanova udovica, njeni hitovi se rado slušaju u Hrvatskoj, ali isključivo na privatnim zabavama i po kafićima.

Usijane društvene mreže

Nakon najava da će zagrebački Ekstra FM radio emitovati turbo-folk hitove, društvene mreže su se usijale od različitih, mahom negativnih komentara.
- Ne mogu vjerovati! U Zagrebu? - bila je u šoku jedna gospođa koja smatra da to ipak nije "zagrebački đir".
- Cajke na radiju, mislim da je to malo primitivno, ali ajde dobro - napisala je jedna devojka na pitanje što misli o ljudima koji slušaju ovu vrstu muzike, dok je druga dodala da su za nju cajke "degradacija kulture" i da to slušaju "ljudi nižeg standarda".
- Ovo je dokaz da je današnja mladost sve gluplja i gluplja. Sramota - samo su neki od komentara na društvenim mrežama.
I dok su se neki zgražali, bilo je i onih koji su priznali da slušaju narodnjake, te da će rado poslušati i novu radijsku stanicu sa takvom muzikom.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.05.2018. 02:53
Bolje da slusaju i uzivaju u bilo kojoj muzici osim one koja stimulise nasilje u skolama, konzumiranje narkotika i alkohola... Neprimjerno je glavna nagradna plasticna operacija. Mnogo poremeceno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online