Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.10.2017.
05:00
D. Petrović - Vesti A

Sukob generacija na estradi: Mladi gaze, stariji gunđaju

Poslednjih godina zahvaljujući brojnim muzičkim takmičenjima sve je više mladih pevača. Čini se, da svako ko nema šta da radi u životu dohvati se mikrofona i peva. Većina njih propadne i nestane posle svega nekoliko meseci ili godina, a ima i onih koji uspeju da opstanu na surovoj estradnoj sceni. Drčni, mladi i bezobrazni bore se za svoje parče hleba često gazeći sve ispred sebe. Zato ne čudi što se starije kolege žale da mladi nemaju više poštovanja prema njima.

N. Đurović
Ne biraju sredstva: Danijela Vranić

- Ja ne znam za sujetu, meni mogu da podmetnu nogu, da padnem, ali ja se dignem i produžim dalje. U moje vreme nije bilo gologuzih pevačica, to je bilo sramota. Danas ništa nije sramota, ali ja nikada nisam igrala na tu kartu. Mogu da se skinu i gole da pevaju meni ne smeta - kaže Lepa Lukić koja je na sceni više od pet i po decenija.

Šaban Šaulić poznat je po tome što podržava mlade, jer se dobro seća kako je bilo kada je on počinjao karijeru.

- Oduvek sam bio tu kada je trebalo podržati mlade. Snimio sam i nekoliko dueta sa pevačima kada su počinjali karijeru i drago mi je da je tako - kazao je Šaulić.

Danijela Vranić pak ima drugačije mišljenje i priznaje da se zbog najezde mladih pevača jedno vreme povukla sa scene.

- Ne bih da generalizujem stvari, ali ima puno mladih pevača koji su spremni na sve zarad karijere. Ne biraju ni sredstva, ni način da dođu do cilja čak gazeći nas iskusnije. Ja to ne osuđujem, ali ne želim da se laktam na takav način. Kolege koje su kao i ja karijeru gradile na pesmama i glasom sada gube bitku sa današnjim načinom opstanka. Ja sam se zbog toga neko vreme povukla sa scene, ali se iskreno nadam da će samo kvalitet opstati i da su senzacije koje se danas plasiraju kratkog daha - rekla je Danijela Vranić.

Svašta se skupilo

- Ova estrada danas je tužna, svašta se skupilo na njoj. Problem je što je sve monopolizovano. Što se tiče mladih meni ne smetaju. Svi smo mi jednom bili mladi, svi smo zauzeli nečija mesta kao što će jednog dana neko zauzeti naša. Kome smetaju mladi znači da je zreo za penziju - rekao je jednom prilikom Miroslav Ilić.

Milica plakala zbog Kebe

Nije lako ni mladima, posebno kada ih starije kolege "dočekaju na nož". To je na svojoj koži osetila i Milica Pavlović.

- Sećam se kritika gospodina Kebe na početku moje karijere, koje su bile oštre i poražavajuće. Negativni komentari starijih kolega baš su me poljuljali, jer nisam bila spremna za to. Više puta sam plakala i ozbiljno razmišljala da odustanem od svega - kaže Milica i dodaje:

- Na početku svi su fini prema vama jer misle da se nećete dugo zadržati na estradi. Ali, kada shvate da ste tu, da se borite i nemate nameru da odustanete postaju bezobrazni. Nakon mog aktuelnog albuma "Boginja" dosta kolega i koleginica me čak i ne pozdravi kad se vidimo na snimanju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online