Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.01.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Teška borba protiv čašice

Nije tajna da su poznate ličnosti, kao i obični ljudi, skloni raznim porocima. Alkohol, cigarete, kocka, droga, samo su neki od poroka kojima teško odolevaju mnogi na estradi.

N. Durović
Bora Đorđević: Desilo se

Pevači koji pevaju do ranog jutra često se pravdaju da moraju "nečim da podmažu grlo" pa je konzumiranje alkohola sastavni deo njihovog života godinama, decenijama...

Bora Đorđević, frontmen Riblje čorbe, sa manje-više uspeha već godinama se bori protiv alkoholizma. Nedavno se u jednoj emisiji pojavio vidno pijan, pa su mnogi osuli drvlje i kamenje na njega. On se javno izvinio i odlučio da ponovo krene na lečenje.

- Ponovo sam na terapiji i već mesec dana nisam okusio ni kap alkohola. Terapiju dobro podnosim. Godinama sam se borio protiv ovog poroka i jednostavno se ponovo desilo - rekao je Bora Đorđević.

Pijanstvo na groblju

U autobiografskoj knjizi "Kad zamirišu jorgovani" Vesna Zmijanac je otvoreno priznala da je alkohol u jednom trenutku doveo do dna.

- Znala sam da odem na groblje na Bukulji, da sednem na grob neke babe i da popijem po devet čokanjčića rakije. A onda me uhvati san... Ali, znala sam kad treba da stanem. Zanosila sam se idejom da otvorim sanatorijum za posrnule kolege. Zvala sam mnoge estradne alkoholičare i narkomane da dođu kod mene na Bukulju, da sadimo papriku i kupus. Ali, nisu hteli - kaže Vesna.

Na alkohol nisu imune ni žene. Danijela Vranić pre nekoliko godina uhapšena je jer je vozila pijana.

- Sve što je u nekim granicama, ne može da bude porok. Svako ima pravo da pogreši. Ne želim da se pravdam, ali alkohol nije zabranjen. Zaista retko pijem, ali volim da se lepo provedem - rekla je Danijela Vranić, koja je pre neku godinu bila uhapšena jer je vozila pijana.

Bora Drljača je priznao kako je umeo da sedne za volan malo pripit, ali da se uvek provlačio bez kazne.

- Kada bi me milicija zaustavila, a ja popio malo više vina, dovoljno je bilo da im dam neku svoju ploču ili kasetu. U znak poštovanja bi mi skinuli kapu - rekao je Boro.
I Miroslav Ilić je kao mlađi imao problem sa alkoholom, a onda je sebi rekao - dosta.

- Sveti Đorđe je moja krsna slava, stao sam ispred ikone, prekrstio se i rekao: "Mani se, budalo jedna, šta će ti alkohol" - ispričao je jednom prilikom Miroslav. Dragan Aleksandrić nikada nije krio da je živeo punim plućima.

- Živeo sam raskalašno. Nakon siromaštva u kome sam odrastao zgrnuo sam velike pare. Bio sam mlad i lud i mislio sam da će večno trajati. Nakon smrti majke i razvoda od prve supruge Slavice, sa kojom imam ćerku Draganu i sina Nenada, odao sam se porocima. Kockao sam se, pio, jurio žene, ludovao... - rekao je u ispovesti za "Vesti" Aleksandrić.

Pijan od sreće

Na estradi, verovali ili ne, postoje i zakleti antialkoholičari. Dragana Mirković je vesela po prirodi, voli da se dobro provede, ali nikada nije konzumirala alkohol.
- Toliko sam raspoložena kad krene muzika, da mi alkohol uopšte nije potreban - kaže Dragana.
I Goca Tržan važi za ženu koja ne voli alkohol, ali zato ne može da odoli dobrom zalogaju.
- Moj najveći porok je hrana, ali vodim računa o tome šta jedem - rekla je Goca, koja je jednom prilikom na društvenim mrežama dala podršku svima koji žele da se oslobode cigareta.
Nedeljko Bajić Baja je jedan od pevača na estradi koji je bez poroka.
- Ja sam pijan od sreće kada vidim punu dvoranu u kojoj pevam ili diskoteku pred kojom se traži karta više za moj nastup - rekao je Baja.
Zakleti antialkoholičari su i Viki Miljković, Vera Matović, Snežana - Sneki Babić...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online