Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Ponedeljak 05.09.2016.
10:16
alo.rs A

"Sa Tomom je uvek bila najbolja zabava, kockali smo se danima"

Lepa Lukić, legenda narodne muzike, sa osmehom se seća Tome Zdravkovića, sa kojim je najviše volela da nastupa jer se s njim najbolje zabavljala.

youtube.com/Jugoton Music
Omiljen među kolegama: Toma Zdravković

Lepa žali što neće moći da nastupi na koncertu u njegovu čast 28. septembra u "Kombank areni", jer smatra da će je biti previše u javnosti s obzirom na to da je svoj koncert zakazala za 17. novembar.

Kraljica narodne muzike ponosna je na činjenicu da je bila jedna od Tominih najboljih prijateljica. U ispovesti za "Alo!" se priseća druženja i anegdota o Zdravkoviću.

- To je bio jedinstven čovek, koji je, evo, doživeo i svoju drugu slavu. Pa ko to može?! Samo boem. Tom snagom boema voleo je sve, ko majmun. Bio je divan kao prijatelj, kakvih je malo u životu. Družila sam se s njim, a i radili smo zajedno na moru - počinje svoju priču Lepa, a koliko joj je drag taj period života govori osmeh na njenom licu.

- Pevali smo u Budvi u bašti "Pod lozom" 20 godina, a tu su bili i Dobrivoje Topalović i Zoran Kalezić. Družili smo se i igrali remi po ceo dan. Ostanemo tako do uveče i jedva stignemo da se istuširamo pred nastup koliko se zanesemo. Ali ja sam bila najčvršća. Čim ostavim karte, brzo se umijem, sredim, našminkam i izađem da pevam, kao da sam spavala sedam dana. A oni viču: "Joj, ženo, kako ti izdržiš?" i preskaču senke misleći da su bare koliko su umorni. To je bila super četvroka, do ludila smo se smejali. Toliko smo se družili, da sam znala kako Toma diše - kaže Lepa, koja tvrdi da je Zdravković bio poseban umetnik i da je harizmom zvezde odisao gde god bi se pojavio.

- Znao je Toma već tada da je veliki pevač, kako da ne. Kada neko loše peva, on bi rekao bez ustručavanja: "Vidi ga ovaj, peva ko kompir!" - sa osmehom se prisećala Lukićeva svih Tominih izjava kojima ju je oduševljavao.

- Bio je boem. Znao je i da se naljuti, ali bi ga to vrlo brzo prošlo. Voleo me je što sam boem kao i on, voleo je moj duh i moje šale. Umeo je da prihvati šalu kao pravi veliki čovek. Umire od smeha i kaže: "Kako ja ono, Lepa, kažem? Ajde me imitiraj". Onda ga ja imitiram i on onda crkne od smeha - kaže pevačica.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.09.2016. 18:10
ТОМА је био...јесте и биће непревазиђени КРАЉ народне музике! Пјевао је са срцем и душом....пјесме су му бесмртне и живјеће још дуго дугооо! Често га слушам и увјек се најежим и уз понеку и отплачем....јер сам одрастала уз његове пјесме....уз Силвану...уз Лепу...Бебу Селимовић....и многе друге који ме врате у срећно дјетињство са родитељима и неко много љепше вријеме.... Уопште је беспредметно да сада и овдје наводим уопште ово смеће са Гранда и Пинка, који шире некултуру. петпарачке текстове и неке пјесмичуљке који не вриједе 2 минута пажње а извођачи истих одмах дигну нос до небеса...као они су нешто постигли и важе за неког и нешто....А у ствари су велико ништа....!!!
Sreda 07.09.2016. 18:14
ht_tps://youtu.be/Z7OrsNLI6iQ ........ Toma Zdravkovic - Kad se voli sto se rastaje
Sreda 07.09.2016. 18:17
ht_tps://youtu.be/dKQokvWv1Jo .......... Toma Zdravković - "O majko, majko"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online