Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 10.08.2016.
23:23
Informer.rs A

"Ne može Severina, koja je nosila majicu sa Tuđmanom, da peva u Guči"

Majstori trube Dejan Lazarević, Dejan Jevđić, Veljko Ostojić i Dejan Ilić smatraju da pevačica koja je nosila majicu sa likom Franje Tuđmana kalja srpsku tradiciju

A. Čukić
Trubači besni zbog koncerta hrvatske pevačice: Severina Kojić

Srpski trubači poručuju da je sramota da Severina Kojić nosi šajkaču! Oni su nezadovoljni što će hrvatska zvezda koja se hvalila majicom sa likom Franje Tuđmana zatvoriti Sabor trubača u Guči i od organizatora dobiti na poklon srpsku kapu.

Legende trube kao što su Dejan Lazarević, Dejan Jevđić, Veljko Ostojić i Dejan Ilić smatraju da se na ovaj način kalja srpska tradicija.

- Ovo je uvreda za šajkaču. Milorad Dodik će kao domaćin da otvori Guču, a Severina da je zatvori. Da je znao da će ona biti ta koja zatvara manifestaciju, verujem da ne bi pristao da dođe. Poznati smo kao narod koji se saginje i brzo zaboravlja sve loše što su nam uradili. A te pare koje će dobiti orkestri ne vide za života - poručuje majstor trube Dejan Lazarević.

S njim je saglasan i Dejan Ilić, koji neće biti na Saboru upravo zbog ovakvih stvari.

- Neću učestvovati u Guči dok god čine nešto poput ovog sa Severinom. Ko bre njoj da pokloni šajkaču? Zna se da je nosila majicu sa likom Franje Tuđmana. Nije mi jasno kako druge kolege pristaju na to. Zna se šta je šajkača, opanak, vezen prsluk - podseća Ilić.

Zlatna truba Guče Dejan Jevđić kaže da mu je neverovatno da se za njen koncert izdvaja 25.000 evra.

- Severinin koncert je nepravda prema trubačima. Ona dobija 25.000 evra, a mi 100.000 dinara da podelimo na deset članova orkestra. To je veliko poniženje - ističe poznati muzičar.

- Mene niko nije pozvao da nastupam u Hrvatskoj. O tome bi trebalo razmišljati - dodaje on.

Veljko Ostojić, koji je godinama žario i palio Dragačevom, tvrdi da je ova manifestacija postala čist biznis, pa ga ne čudi što je Seve na repertoaru.

- Kad Severina bude nastupila, biće puno ljudi, naplatiće se ulaznice, pa će njen honorar za organizatore biti sića. Sve je biznis. Naravno, novčana nagrada postoji za majstora trube, ali za ova klasična takmičenja koja postoje već 56 godina nema nikakve nagrade. A za nju ima para - kaže Veljko.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.08.2016. 15:48
naravno da može, udala se za ciggu i ima pravo da pjeva na cigganijadi
Četvrtak 11.08.2016. 15:48
naravno da može, udala se za ciggu i ima pravo da pjeva na cigganijadi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online