Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.02.2016.
05:00
V. Tasić - Vesti A

Veseli prosjaci za milostinju

Nije tajna da su muzičari i pevači na svadbama, posebno romskim, spremni na sve zarad dobrog bakšiša. Stoički trpe poniženja, lepljenje novčanica na čelo, ma sve, iako je dobar bakšiš danas za mnoge postalo i 20 evra.

Z. K. Munja
Sam oneka je veselo: Darko Lazić i Jovan Stefanović na jednom slavlju

Kako kažu mnogi na estradi, sve je opravdano i sve je dozvoljeno, jer i oni treba da plate račune i nahrane decu. Sad, što u načinu uzimanja bakšiša često nema ni mere, ni dostojanstva, nikoga nije briga. Gađenje se davno izgubilo.

Zašto bi Šabanu Šauliću bilo gadno što gost na jednom veselju pljune u novčanicu, a onda mu je zalepi na čelo, o čemu svedoči i snimak na Ju tjubu? Nije gadno ni Šabanu, a ni bilo kome drugom. Nije gadno ni onim pevačicama kojima se bakšiš trpa u donji veš. Samo, nijedna to neće da prizna, ni za živu glavu. Bar ne za novine.

- Mi smo, brate, veseli prosjaci! Posao nam je takav. Dok drugi prosjaci prose kukajući, mi prosimo pevajući i svirajući. Nemamo mi baš mogućnost da biramo. Profesija nam je da oraspoložimo ljude, kako bi nam dali koju crkavicu, milostinju. Mnogi polude kad popiju, ali naše je da trpimo i da se snalazimo kako znamo i umemo. Kad ja vidim da neko pljune u novčanicu, kako bi mi je zalepio na čelo, lepo tražim da je utopi u alkohol, pa onda da mi je zalepi na čelo! Ko zna ko je od čega bolestan, mora čovek nekako da se zaštiti - kaže Dragan Pantić Smederevac.

Z. K. Munja
Radiša Trajković Đani


Njegov patent za dezinfekciju ispljuvanih novčanica verovatno koriste mnogi, ako uopšte imaju priliku da dobiju bakšiš. Mnogi, čak i velika pevačka imena, priznaju da na veseljima pevaju bez honorara, već samo za eventualni bakšiš.

A kako i da li pevačice dezinfikuju bakšiš koji završi u njihovom donjem vešu, izgleda da je jedna od malobrojnih estradnih tajni.

I dok neki glume velike, nedodirljive zvezde kojima niko od gostiju ne sme da priđe jer drže distancu od publike, drugi kažu da su spremni na sve i da za njih iznenađenja nema. Darko Lazić se ne stidi što peva u svim mogućim položajima i pozama, a pevao je ležeći na patosu, valjajući se po podu, stojeći na jednoj nozi...

Samo još nije visio sa plafona za pare! Goca Božinovska je priznala da je na jednoj svadbi pevala na krovu. Ali, gazdi to nije bilo dovoljno, već im je još zavezao petlove na leđa! Era Ojdanić nikada nije krio da je pravo bogatstvo zaradio pevajući po kanalima i valjajući se po blatu, a po želji domaćina i gostiju na svadbama. Povalja se koji sat po blatu, a onda se lepo istušira, ode kući i od bakšiša kupi auto!

Mnogi na estradi i danas prepričavaju da je jedan njihov poznati kolega na početku karijere zaista bio spreman na sve, pa i da gazda i njegovi gosti po njemu uriniraju! Za dobar bakšiš, naravno. Hrabro je istrpeo "tuširanje", napunio džepove parama i vratio se kući srećan.

Lakše uz alkohol

Radiša Trajković Đani je, poput mnogih, pevao na drveću. A gazdama nije bilo ništa slađe nego da pevača popnu na što tanje drvo. Što tanje drvo - to veći strah i šansa da pevač završi polomljen pod drvetom. Morbidno i nastrano, ali pijanim gostima zanimljivo, smešno i veselo! Pevanje na stolovima i pod stolovima dođe kao naivna dečja igra u odnosu na situacije opasne po život. Priznaju mnogi pevači da je sve lakše kad se malo dopinguju alkoholom, proradi adrenalin, pa nisu ni svesni ni šta rade, niti u kojoj se opasnosti nalaze.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online