Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 13.02.2014.
14:48
D. Dušanić - Vesti A

Lepa Brena: Stavila sam tačku na avanture

Lepa Brena (53) s nestrpljenjem i uzbuđenjem očekuje sutrašnji koncert u novosadskom Spensu. Ulaznice je rasprodala i sada samo ostaje da dotera još neke detalje pre nego što posle 18 godina izađe pred Novosađane.

Ideje su najvažnije: Lepa Brena

- Za svaki moj koncert neophodne su ogromne pripreme, jer je poput malog mjuzikla. Uvek sam imala temeljne probe pred izlazak na scenu, sa željom da onim koji dođu da me vide i čuju, pružim jednu kompleksnu i kvalitetnu muzičku priču. Za sada mi nije u planu koncert u Beogradu. Uradila sam dve nove pesme, pa ću se fokusirati na rad novom albumu, mada ne znam, čak ni okvirrno, kada bi on mogao da bude završen i pojavi se na tržištu - kaže Brena.

Tokom karijere leteli ste helikopterom, jahali konja, slona i kamilu, vozili motore... Da li ste skakali bandžijem?
- Zaista sam svašta radila, probala svakakve ludorije. Ali, sve je to bilo dok nisam postala majka. Bandžijem nisam skakala, niti imam nameru, ne bih se sada usudila na tako nešto. Što se kaže, pametan sebe čuva, a onda ga i Bog čuva. Od kako sam majka i imam decu stavila sam tačku na takve avanture. Majka mora da ima tu dozu odgovornosti prema sebi, jer šta ako mi se nešto desi. Zato sam prestala sa takvim eksperimentima.

Teret na Saši

- Krećemo sa novim Grand Pink kanalom, tu su brojne nove emisije, kao i nastavak takmičenja Zvezde Granda. Zaista imamo silnog posla. Jeste da je glavni teret na Saši Popoviću, ali i ja sam u sve uključena. I mnogo sam zbog toga uzbuđena, a osećam i veliku odgovornost - kaže Brena.

 

Privlače me Aljaska i Grenlad

- Volim da putujem i istražujem, da obilazim znamenitosti, upoznajem ljude i kulturu zemlje u kojoj boravim. Volela bih da odem na Aljasku i Grenland. Tamo još nisam bila, a privlače me ove destinacije. Što sam starija opušta me boravak u prirodi, u mestima koja nisu preterano urbana, gde nije sve skockano i picnuto - kaže Brena.
x Da li srećete kolege sa kojima ste nekad studirali turizam na PMF-u?
- Na brojnim putovanjima nam se putevi ukrste. Tako najčešće srećem moju Oliveru, koja je stjuardesa, pa se slatko ispričamo tokom leta.


Šta je za novosadski koncert bilo najteže odabrati - repertoar, garderobu, goste?
- Kad radim volim da je sve precizno organizovano. Neminovne su trke, frke, tenzija, ali sve to ide u rok službe. Treba stići svuda na vreme, održati probe, odabrati obuću i odeću, ne samo za mene nego i za plesače, muzičare... Želim da sve ima svoju priču, odgovarajuću scenografiju, efekte, koreografiju. Ipak, najbitnije od svega su ideje! Ili ih imaš ili ih nemaš. Nama ne manjkaju, često se rađaju u hodu, u određenom psihološkom momentu kad razmišljaš još o hiljadu detalja. Volim koreografije, ali ne želim da one budu nauštrb pevanja. Sve mora da se uklopi, kako bi ta priča od dva i po sata delovala kompaktno i kvalitetno.

Hoće li biti drugog koncerta, pošto vlada veliko interesovanje publike iz celog regiona za vaš nastup?
- Mogu ja da održim nekoliko koncerata u nizu, zaista mi nije problem, ali sve zavisi od organozatora, zauzetosti hale i drugih stvari koje se tiču same organizacije. A što se tiče publike, najavljen je dolazak brojnih autobusa iz Slovenije, Bugarske, Rumunije... Uvek sam smatrala da je bolje održati jedan koncert koji će biti prepun, neko dva poluprazna. Ali, videćemo. Ovim koncertom želela sam da se pre svega odužim Novom Sadu i Novosađanima, jer sam u ovom gradu živela punih 10 godina. Pružili su mi mnogo ljubavi i pažnje, kao i duševni mir koji mi je bio preko potreban. Ta vojvođanska laganica posle zbrke, jurnjave i celog estradnog džumbusa u kojem živim fantastična je relaksacija. Uspešno mi je održavao mentalnu stabilnost, psihofizički balans, bila je poput psihoterapije.

Jutro u miru

Zna se da redovno vežbate jogu. Da li to činite svakog dana, u određeno vreme, jesu li potrebni neki specijalni uslovi za vežbanje?
- Radim kad mi se ćefne! Najviše mi prija da ranije legnem, ukoliko se uveče ne zadržim na nekom snimanju. Volim da ujutro dan započnem jednim apsolutnim mirom, bez frke i stresa, da prvi sat prođe uz čaj, bez ikakve tenzije i žurbe. Onda odradim i vežbe. Znate, te tenzije su dramatične za moj organizam, mislim da sam zbog njih i dobila trombozu. Sada gledam da sve radim sa velikim uživanjem i sa što manje stresa i žurbe.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.02.2014. 16:00
Pionirka sund muzike.
Četvrtak 13.02.2014. 14:49
Фахрета Јахић или Јашућа Факић, питање је сад
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online