Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.01.2014.
15:47
D. Dušanić - Vesti A

"Ne petljam se s politikom"

Ljuba Aličić (53) jedan je od retkih pevača koji se ne žale na manjak posla. Kako kaže, poziva za gostovanja mu ne manjka, posebno u dijaspori.

Snima samo narodnjake: Ljuba Aličić
 

- Ima krize svuda, ali ipak ja nemam razloga da se žalim, sasvim dovoljno radim. U dijaspori najviše angažmana imam u Nemačkoj i Austriji, odlično prolazim i u BiH. Tako je bilo ranije, tako je i sada. Naravno, imam i u otadžbini dosta posla - kaže Aličić.


Kako vam se dopadaju nove pesme u kojima je miks folka i tehna, repa, hausa...?
- To je grozota jedna, glupost neviđena! Takve pesme nisu na mom repertoaru i nikad neće biti!

Ne razmišljam o koncertu u Beogradu

Razmišljate li o solističkom koncertu u Beogradu?
- Iskren da budem - ne! Nije da ne bih voleo da ga održim, ali ni ne žudim preterano. Ne radi se tu o mojoj lenjosti ili o tome da nisam ambiciozan, ali kad samo pomislim na silnu organizaciju oko održavanja takvog događaja, trku, jurnjavu, nije mi uopšte do koncerta - iskren je Aličić.

Ne biste probali da malo repujete, poput vašeg kolege Mileta Kitića?
- Neka radi ko šta hoće, ali meni takve stvari ne padaju napamet. Oni koji to pevaju i snimaju, čine kako bi se kobajagi dodvorili mlađoj publici, koja najčešće izlazi po diskotekama i klubovima, mestima gde mi obično gostujemo. Ali, ja neću repovati ni po koju cenu!


Mnoge vaše kolege imaju više posla zbog prijatelja političara i podrške pojedinih stranaka, a vi?
- Nemam podršku političara, niti bilo koje stranke, meni to ne treba. Nikad se nisam petljao s politikom, ne zanima me! Hvala Bogu, niko me nikada nije vrbovao da priđem nekoj stranci.


Radite po klubovima, ali niste prekinuli ni sa nastupima na privatnim veseljima?
- Pevam po svadbama, krštenjima, proslavama punoletstva i drugim veseljima, baš kao i po klubovima. Nastupam gde me pozovu, i ne pravim razliku, jer je publika svuda ista. Nije mi ni važno pevam li pred 50, 500 ili 5.000 posetilaca, kao ni u kom je se to prostoru dešava. Bitno je da napravim dobru atmosferu i da publika bude zadovoljna.


Koje pesme osim svojih najčešće pevate na privatnim veseljima?
- Isključivo pevam numere koje sam ja snimio! Mene narod zove da bih pevao moje pesme, a hvala Bogu imam ih mnogo, tako ne moram tuđe ni da znam, niti da pevam. Ali, dobro, potkrade se ponekad i neka od kolege.


Gde nalazite kvalitetne pesme, pošto se pevači žali da je teško doći do kvalitetne numere?
- Šta imam da ih tražim, dođu same kod mene. Autori znaju šta ja volim, šta mi leži, pa kad napišu dobru, dođu i ponude mi. Odlično znam šta publika voli i onda takve numere i snimam. Narodnjake!


Ima li pesama koje ste odbili, a one su postale hitovi u interpretaciji drugih pevača?
- Kako da nema. Pesma "Neke ptice nikad ne polete" prvo je meni ponuđena, ali je završila kod Saše Matića i postala veliki hit.


Da li vam je žao što ste je propustili?

- Dopala mi se iz cuga, ali sticajem okolnosti sam je ispustio i prepustio drugom. Šta da se radi, nema razloga da se kajem zbog toga. Ih, da je samo ova koja mi je promakla... Žao mi je jedino što nisam snimio "Neću, neću dijamante" koja je završila kod Halida Bešlića. Ali, nema veze, snimio sam ja tokom karijere brojne lepe pesme, ima mnogo hitova.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.01.2014. 21:28
Draga redakcijo Vesti gospodin Ljuba Alicic je 1955 godiste sto znaci da ima 58 godina,a ne 53,kako ste vi napisali u tekstu,onako uzgred da napomenem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online