Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.05.2019.
21:21
Ž. Marković - Vesti A

Promovisan roman Miroslave Radojević: Udžbenik za dame

Miroslava Radojević, Srpkinja koja živi u Talvilu, nedavno je održala promociju romana "Uspavaj me nežno" u Srpskom kulturnom društvu u Dibendorfu.

Ž. Marković
Voditeljka Violeta Aleksić sa autorkom Miroslavom Radojević i Karlom Astrahanom

Ona je na prvom mestu majka, i svi je tako zovu, zato ona ima decu širom sveta, kao i prijatelje koji prepoznaju njenu energiju. I u sedmoj deceniji ima elan devojčice. Njen put nije bio lak, ali je upravo zbog svoje pozitivne energije, šarma, duhovitosti i nade ostvarila svoje snove. Iza sebe ima dve zbirke poezije, koje su predstavljene na međunarodnim sajmovima knjiga u Ženevi, Beogradu, Frankfurtu.

Ovog puta odlučila je da čitalačku publiku obraduje romanom koji je opisao njen životni put. Knjiga, koja je inače pored srpskog jezika prevedena na nemački i engleski jezik, predstavljena je na evropskom simpozijumu anesteziologa i doživela mnogo pozitivnih kritika.

Ž. Marković
Grupna fotografija za uspomenu

Zbog druženja nisu žalile kilometre i prijateljice iz udruženja Zlatno doba iz njene rodne Ćuprije, koje su promovisale svoje ručne radove. I umetnice, velika imena muzičke scene, Danijela Bjelica, sopran i Božica - Boba Nedeljković, etno-vokalna solistkinja, ukrasile su ovaj događaj i očarale sve prisutne. Takođe je bio prisutan i Karlo Astrahan, urednik biblioteke "Milutin Bojić" iz Beograda. Gostima se obratio poznati književnik Marko Ružičić, član Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj, a odlomak recenzije na nemačkom jeziku pročitala je dr Kristine Kon. Da je Miroslava Radojević, književnik i humanista, potvrdili su i brojni gosti koji su došli iz svih delova Švajcarske, Nemačke i Srbije.

Ž. Marković
Članice udruženja Zlatno doba iz Ćuprije

Iako nije znala za Bomaršeove reči: "Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kuda ideš", Miroslava je na svoj životni put krenula upravo tako. Nije joj smetalo da iz svog malog mesta krene u život prevazilazeći padove vođena samo jednim - da ostvari svoj san. Miroslava je zahvaljujući svojoj upornosti i istrajnosti prešla sve prepreke. Ova knjiga nije samo dnevnik jednog života, ovo je udžbenik koji će mnogim ženama odgovoriti na brojna pitanja.

Ž. Marković
Raskošna lepota ručnih radova

Vedra narav kao oružje

U ovoj knjizi, pored ljubavi prema svom pozivu, Miroslava opisuje koliko je značajno stvoriti prijatno okruženje, a svega toga ne bi bilo bez vedre naravi, velikog srca i sposobnosti prilagođavanja. Knjiga je rađena uz pomoć prijatelja i kolega lekara. Izdavač je Kreativna radionica Balkan iz Beograda zajedno sa urednikom Stevanom Krstecom i filologom Tanjom Janković, dok su korice ideja Tanje Radojević.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online