Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.06.2018.
20:20
Ž. Marković - Vesti A

Deca trčala u džaku odrasli kucali eksere

Udruženje roditelja Srpskih dopunskih škola iz Švajcarske je treći put organizovalo Dečje sportske igre u Ucvilu. Na ovoj manifestaciji učestvovali su učenici 11 škola i to iz: Vajnfeldena, Ucvila, Herisaua, Vintertura, Vila, Cuga, St. Galena, Bad Ragaca, Lucerna, Švica i Gosaua.

Po veoma lepom i sunčanom danu deca su se nadmetala u više sportskih disciplina: skok udalj, trčanje na 100 metara, trčanje u džaku i malom fudbalu, a njihovi roditelji u bacanju potkovice i kugle i u kucanju eksera.

Braća skakala udalj

- Jedva smo čekali ovo druženje, pogotovo takmičenje, eto, osvojili drugo i treće mesto u skoku udalj i ponosni smo time. Dogodine će biti još lepših rezultata, kada se budemo ponovo sastali u Srpskoj dopunskoj školi "Sveti Sava" u Vilu." - rekli su braća Milutin i Marko Mičić, učenici iz Cuga u centralnoj Švajcarskoj.

Domaćin ove manifestacije, koja je okupila više od 200 đaka i roditelja, bila je Srpska dopunska škola iz Ucvila, a pokrovitelji Zajednica Srba Švajcarske i dnevni list "Vesti".
I učenici i nastavnici su izuzetno zadovoljni učešćem na igrama.

- Veoma smo se lepo družili, našli smo se svi na jednom mestu, voleo bih da bude i više dece - kaže Ljubomir Koraćević, nastavnik iz centralne Švajcarske.

Nastavnica Marija Gaćinović iz Ciriha podseća da su Sportske igre nastale u organizaciji Saveta roditelja istočne Švajcarske s namerom da se privuče što veći broj dece i da imaju priliku da se takmiče, druže i zajedno provedu dan.

- Podržavam ove sportske igre i pozivam sve škole u kojima radim da ubudeće dođu u što većem broju. Ima dosta disciplina i deca uživaju u tome - kaže nastavnica Gaćinović.
Dušan Tasić je učenik osmog razreda dopunske škole iz St. Galena, a rodom je iz Bujanovca.

- Bilo mi je baš lepo na igrama. Sportske discipline nisu previše zahtevne, ali su jako zabavne, naročito poslednja sportska disciplina fudbal, gde su nas organizatori izmešali i napravili nekoliko mešovitih grupa od svih prijavljenih učenika, tako da sam imao priliku da upoznam vršnjake, družim se i takmičim s njima.

Stefan Adamović, učenik iz Vintertura, pobedio je u trčanju na 100 metara.

- Ovo je lepo druženje s vršnjacima iz drugih škola. Prošle godine sam bio drugi u trčanju na 100 metara, dok sam ove godine zauzeo prvo mesto sa 13,46 sekundi i veoma sam ponosan tim rezultatom. Isplatilo se što sam trenirao.

Fer borbe i porodično druženje

- Drago mi je da su se danas okupile škole većinom iz istočne Švajcarske, a imamo i neke iz centralne Švajcarske, kao i iz Vintertura. Trudimo se i mi i deca da bude fer borba, lepo navijanje i da svi podrže svoje, a ne da navijaju protiv drugih što nam je važno i tome učimo decu. Želimo da ovo preraste u tradicionalno sportsko takmičenje, ali i porodično druženje i da to prođe u lepom raspoloženju i veselju - izjavila je nastavnica Dunja Boburov iz St. Galena.

Dogodine da nas bude više

Vredi napomenuti da su domaćini, roditelji dece iz Ucvila, na čelu sa Gordanom Kalinić, veoma uspešno organizovali ovu manifestaciju. Deca su imala dosta pića i hrane, a bilo je i slatkiša. Organizacija sledećih Dečjih sportskih igara 2019. je izvlačenjem iz šešira pripala Srpskoj dopunskoj školi iz Vila. Tačan datum i mesto održavanja biće naknadno objavljeni.

- Smatram da su ove igre veoma dobre u današnje vreme, da se sretnemo sa drugim školama, razmenimo iskustva, steknemo nova prijateljstv i poboljšamo odnose među školama. Treba da privučemo decu i da nas ima više iz godine u godinu. Pošto trenutno situacija nije baš najbolja i nemamo baš dovoljno dece u školama, naš cilj je da se to promeni i da dovedemo što više mališana u naše dopunske škole. Naša škola će se potruditi da budemo još bolji domaćini, a daćemo sve od sebe da dogodine bude što više dece i roditelja - izjavila je Mara Pantić, roditelj iz SDSS Vil, rodom iz Brčkog.

DISCIPLINE


DECA


TRČANjE NA 100 M + SKAKANjE U DžAKU 20 M
1. Oliver Lapčević - Vajnfelden
2. Rastko Lapčević - Vajnfelden
3. Vasilije Vidić - Vintertur

SKOK UDALj
1. Marko Milić - Ucvil (4,56 m)
2. Milutin Mičić - Cug (4,38 m)
3. Vasilije Mičić - Cug ( 4.29 m)

TRČANjE NA 100 M OD 5 - 8 RAZREDA
1. Stefan Adamović - Vintertur (13,46)
2. Nikola Marijanović - Ucvil ( 14,08)
3. Marko Milić - Ucvil ( 14,09)


KONAČNA TABELA ZA DECU
1. SDSS Vajnfelden
2. SDSS Ucvil
3. SDSS Vintertur
 

RODITELjI
 

KUCANjE EKSERA
1. Slaviša Đukić
2. Zvezdan Budimirović
3. Vojče Milić

BACANjE POTKOVICE
1. Gorica Marijanović
2. Dragiša Trifunović
3. Slaviša Đukić

BACANjE KUGLE - ŽENE
1. Olivera Paunović
2. Danijela Milenković
3. Danijela Adamović

BACANjE KUGLE - MUŠKARCI
1. Zvezdan Budimirović
2. Senad Adamović
3. Ninoslav Mičić

KONAČNA TABELA ZA RODITELjE
1. SDŠ Gosau
2. SDŠ Ucvil
3. SDŠ Centralna Švajcarska

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Praznik za dušu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online