Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.05.2018.
20:11
Ž. Marković - Vesti A

Dečije sportske igre: Skakanje u džaku i kucanje eksera

U prostorijama Kulturno-umetničkog društva "Sveti Sava" u Cugu održan je sastanak Udruženja roditelja Srpskih dopunskih škola u Švajcarskoj. Prisustvovalo je 15 predstavnika Udruženja roditelja i to iz srpskih škola u Vajnfeldenu, Vilu, Bad Ragacu, Surseu, Sevenu kod Švica, Vinterturu, Altdorfu u kantonu Uri, St. Galenu, Oftringenu, Ucvilu i Cugu.

Ž. Marković
Gordana Kalinić (druga sleva) sa predstavnicima škola iz Oftringena i Cuga

Posle međusobnog upoznavanja predstavnika škola najvažnija odluka ticala se Dečjih sportskih igara koje će biti održane 17. juna u Henauu kraj Ucvila.

Na sastanku koji je veoma stručno vodio Jovo Vidić iz Vintertura bilo je reči o zajedničkoj veb stranici, dostavljanju informacija iz škola za zajedničku prezentaciju, zatim o pojedinačnim imejl adresama škola i manifestaciji Zlatni septembar u Vilu.

Jovo Vidić je obavestio prisutne da je u izradi veb stranica koja će biti dostupna svim školama, i svaka škola će na tu stranicu ubaciti informacije o svojim aktivnostima. Takođe, svaka škola će imati svoju imejl adresu, kako bi bolje međusobno komunicirale.

- Prošle godine u novembru smo počeli izradu centralne veb stranice za sve škole . To bi praktično trebalo da bude portal ovog našeg udruženja, gde bi kao u neku centralu dolazile informacije. Stranicu je lako napraviti, ali moraju sve škole da dostavljaju informacije o svojim aktivnostima kako bi ona bila aktivna. Sve škole bi trebalo da imaju imejl adresu, recimo za školu u Ucvilu bi to bila adresa: uzwil@skole.a - detaljno je objašnjavao Jovo Vidić, predstavnik Srpske dopunske škole iz Vintertura.

Prijave do 17. maja

- Zamolila bih sve škole koje su zainteresovane da njihova deca učestvuju na Dečjim sportskim igrama da se prijave do 17. maja na broj telefona 076 700 31 58. Učešće može da se prijavi i na našu imejl adresu uznjilŽskole.a
- izjavila je Gordana Kalinić.

O ovogodišnjim Dečjim sportskim igrama koje će se održati u Henauu kraj Ucvila 17. juna u ime domaćina Srpske dopunske škole iz Ucvila govorila je Gordana Kalinić, predsednik Udruženja roditelja.

- Naša škola je obezbedila igralište na terenima Riti u Henauu (Sportanlage Ruti, Ruti 3301-9247 Henau/SG). Mogu da učestvuju učenici od prvog do osmog razreda, a takođe organizujemo mogućnost i za roditelje da se razonode i takmiče - izjavila je Gordana Kalinić.

Zlatni septembar

Na sastanku je bilo reči i o kulturnoj manifestaciji Zlatni septembar, koja je prerasla u tradiciju i koju organizuju Srpski kulturni centar iz Vila i Srpska dopunska škola iz tog grada.

- Ove godine manifestacija će biti održana 16. septembra i nastupiće više od 100 učesnika - naveli su Dragan Vasiljević, predsednik SKC Vil i Dragana Zimonjić sekretar.
Oni su apelovali da što više škola uzme učešće na ovoj manifestaciji.

Deca će se takmičiti u disciplinama: skakanje u džaku, trčanje na 100 m, štafeta na 100 m, skok udalj, mali fudbal i igre koncentracije. Discipline za roditelje su: bacanje kugle, kucanje eksera, bacanje potkovice i igre koncentracije.

Kao glavni medijski sponzor, "Vesti" obezbediće plakete osvajačima prva tri mesta na Dečjim sportskim igrama u Ucvilu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online