Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.04.2018.
06:00
Ž. Marković - Vesti A

Duša čezne za mirisom zavičaja

Nedavno je u Švajcarskoj treći put gostovala glumica Vesna Anđelković i može se reći da je njen nastup u Srpskom kulturnom društvu u Dibendorfu, bio više dolazak dragim prijateljima nego klasično predstavljanje publici.

Ž. Marković
Zaplakala na sceni: Vesna Anđelković

Vesna već godinama živi i radi u Sloveniji, a u monodrami "Ljubavni oglas" kroz priču Leskovčanke koja u najboljim godinama traži "princa sa plavim očima, crnom kosom, visokog, nežnog i snažnog", osim o različitim tipovima muškaraca iznosi i različita mišljenja o životnim vrednostima i mentalitetu.

Tanja Radojević i Jovica Stojićević

U devedeset minuta, koliko je predstava trajala, leskovačko lokalno narečje izazivalo je smeh publike, ali i koju suzu, jer je sve dirnula rečenica u kojoj Vesna, koja je takođe deo dijaspore, objašnjava da je najlepše "ono cveće oko naših kuća, najlepše miriše i najviše godi duši". Kraj priče je vraćanje onim muškarcima koji dolaze iz naših krajeva, jer ko bi nas bolje od njih i razumeo.

Glumica se rasplakala na bini govoreći o tome koliko razume naše ljude koji su rasuti po svetu, jer i sama ima sličnu sudbinu. Publika koja je došla iz više gradova stojeći je aplaudirala Vesni, a posle predstave Jovica Stojičević je za "Vesti" rekao da je ovo bila odlična ideja organizatora, a da je glumica oduševila sjajnim izvođenjem i humorom.

Ž. Marković
Smeh i suze: Publika u prostorijama SKD

- Vesna je već nekoliko puta bila gost društva, ali da svaki put uspe da nas iznenadi i oduševi. Ona je sjajna glumica i što je najvažnije ona je divan čovek - kaže Slobodan Pecelj, koji je i osnivač SKD.

Ž. Marković
Violeta Aleksić i Slobodan Pecelj

Violeta Aleksić ističe da Vesna nije samo umetnik, već i neko ko savršeno dobro zna kako je biti Srbin u svetu.

- Uvek se oduševim kada među morem umetnika prepoznam ljudskost u osobi, a Vesna je od onih ljudi koje kad prvi put sretnete kao da se znate godinama. Susret s njom zaista nikada neću da zaboravim, a njene glumačke sposobnosti govore samo da se vidi da je đak profesora Vladimira Jevtovića. Uživala sam u leskovačkom lokalnom naglasku i večno aktuelnoj temi "kako pronaći pravog muškarca". Dirljivo obraćanje glumice na kraju predstave je posebna emocija, pošto je i sama deo dijaspore, Njena angažovanja oko očuvanja srpske kulturne baštine su beležena u mnogim medijima, a kao neko ko ima i glumačku školu u Sloveniji edukuje mlade da pored glume ne zaborave svoje korene. Jednom rečju Vesna je ljudina - oduševljeno kaže Violeta.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online