Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.01.2018.
20:11
Ž. Marković - Vesti A

Đaci čuvaju plamen svetosavlja

Širom Švajcarske pripremaju se proslave povodom obeležavanja dana prvog srpskog prosvetitelja. U centralnoj Švajcarskoj Svetosavska akademija će se održati u organizaciji Dopunske nastave na srpskom jeziku i Srpske pravoslavne crkve parohije Rođenja Presvete Bogorodice u Lucernu.

Ž. Marković
Pričešće u pravoslavnom hramu Prepodobnog Simona Monaha u St. Galenu

Priredba je zakazana u nedelju 28. januara u pravoslavnom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Buhrajnu (Kirchnjeg - 6033 Buchrain) sa početkom u 9.30.

Nakon liturgija, biće predstavljena izložba likovnih radova, a potom je planirana svečana priredba učenika dopunske nastave na srpskom jeziku. Nastupiće i gitarista Mihail Zlatković.

Ž. Marković

O Svetom Savi će govoriti mr Milan Kostrešević, doktorand na Starokatoličkom univerzitetu u Bernu, a na kraju će nastupiti i najmlađi članovi KUD-ova Ras i "Nikola Tesla" iz Lucerna, kao i "Sveti Sava" iz Cuga.

U istočnoj Švajcarskoj Svetosavska akademija će se održati u subotu (27. januara) u pravoslavnom hramu Prepodobnog Simona Monaha u St. Galenu (Langgasse 161 - 9000 St. Gallen).

Nakon liturgije će učenici srpskih dopunskih škola (oni koji su postili tri dana) primiti sveto pričešće, a potom će recitovati u slavu i čast Svetog Save.

Svi učenici su po završetku pozvani na ručak i dodelu poklon paketića u crkvenoj sali, što je za njih pripremila crkvena opština iz St. Galena.

Naveče u 18.00 u Srpskom kulturnom centru u Vilu (Hubstr. 104 - 9500 Njil ) će se održati svečana proslava dana škole uz kaligrafske radove, recitacije i muzički program.

Ž. Marković

Klupska slava bajkera

Moto klub "Sveti Sava" iz Basekurta u kantonu Jura takođe će obeležiti u subotu klupsku slavu Svetog Savu u svojim prostorijama (Rue de la Croix 23 - 2854 Bassecourt
). Prvo će prisustvovati svetoj liturgiji od 18.00 u crkvi u Develijeru, a potom sledi večera u klubu uz muziku.

Srpska dopunska škola iz Vintertura kod Ciriha će takođe organizovati proslavu sa zabavom u čast Svetog Save u sali Freizeitanlage (Kanzleistr. 24 - 8405 Njinterthur) s početkom u 17.00.

Takođe i u Srpskom kulturnom klubu "Sveti Sava" iz Altštetena (Tiefenackerstr. 49 - 9450 Altst䴴en) će se održati klupska slava uz prigodan školski program od 16 časova.

Ž. Marković

Bazel i St. Galen

Svetog Savu u nedelju (28. 1) slavi i Srpska dopunska škola u crkvi Svih svetih u Bazelu. Sveta liturgija počinje u 10 sati, a onda sledi program učenika SDSS-a.
Domaćini slave su roditelji učenika, porodica Budišin iz Bazela. Takođe, i u prostorijama SFD Homolje iz Gosaua (Im Moss 23 - 9203 Niedernjil). Svetosavksa zabava će se održati 27. 1. 2018. sa početkom u 13.00. Biće prisutan i sveštenik iz St. Galena, a deca će održati prigodan program.






 

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Ujedinjene sve škole
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online