Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.01.2018.
16:37
Vesti A

Udruženje srpskih privrednika Švajcarske: 2018. godina investicija u Srbiju

Udruženje srpskih privrednika Švajcarske održalo je nedavno sastanak Upravnog odbora u Svetouspenskom hramu.

Promo
Udruženje srpskih privrednika Švajcarske

Na sastanku se razgovaralo o nedavnoj radnoj poseti predsednika Udruženja Stojana Stevanovića Beogradu.

On je u Privrednoj komori Srbije učestvovao na sednici Poslovnog saveta dijaspore na kojoj je predstavljen predlog projekta "Investiranje dijaspore i poslovna saradnja sa Srbijom".

Predsednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj Stojan Stevanović istakao je tom prilikom da intenzivno treba raditi da 2018. bude godina investicija dijaspore u maticu.

Ukazao je na činjenicu da je Svesrpski samit koji se održava jednom godišnje u Cirihu ustanovljen upravo sa ciljem da se pospeši uspostavljanje čvrste spone između privrede matice i dijaspore.

Rekao je da je za dijasporu veoma zanimljivo ulaganje u turizam u domovini, ali i da treba investirati i u staračke domove i sadržaje za penzionere.

Promo
Detalj konferencije iz Beograda

Predsednik Stojan Stevanović istakao je da Udruženje ima veliku podršku Privredne komore Srbije, kao i njenog predsednika Marka Čadeža.

Sledeća tema sastanka bile su pripreme za održavanje ovogodišnjeg Samita. Pošto su nakon godišnje skupštine sačinjene radne grupe i definisani zadaci, na sastanku je svaka od grupa referisala šta je uradila od tada, na osnovu čega se može zaključiti da se ove godine krenulo na vreme sa realizacijom projekta.

Promo

Ovogodišnji sponzor Sajma biće grad Bjeljina. Internet stranica Udruženja je skoro završena tako da će zainteresovani uskoro moći da pronađu sve informacije kako o Udruženju tako i o Sajmu. Stranica je zamišljena kao portal sa aktuelnim novostima iz sveta privrede, ekonomije, nauke i kulture. Saradnja sa predstavnicima gradske sale Dietikon je odlična i načinjeni su prvi koraci ka tome da ove godine nastupimo zajedno kao domaćini Sajma.

Ove godine na Sajmu će učesnici dobiti i nove štandove po prihvatljivoj ceni i sa modernijim izgledom, što će olakšati put ka boljoj promociji proizvoda .Takođe je predstavljen i raspored štandova sa potpunom opremom.

Mislilo se o svakom detalju, od ulaska u samu halu do izlaza, rasveti i ozvučenju, kao i o prostoru za održavanje foruma kako bi se posetiocima obezbedila opremljenija i modernija prostorija za nesmetani rad. Konstatovano je da je sve više Švajcaraca zainteresovano za saradnju sa Udruženjem, dok će mediji podržati ne samo Samit već i rad Udruženja.

Nakon toga govorilo se o pripremama za proslavu krsne slave Udruženja, Todorove subote, čiji će domaćin ove godine biti član Upravnog odbora Goran Janković. Slava će se proslaviti u Svetouspenskom hramu.

Na sastanku je Udruženje dobilo i tri nova člana koja su na osnovu rada, angažovanja i ciljeva Udruženja poželeli da budu deo ovog društva. Novi članovi su Mirko Kapor, arhitekta , Rade Perić iz Bazela, vlasnik najpoznatijeg info portala svajcarska.ch, i Dušan Šećerov iz Novog Sada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online