Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.12.2017.
20:13
E. V. A

Mlade u prvi plan

Nedavno u prostorijama svečane sale Svetouspenjskog hrama u Cirihu održana je izborna godišnja Skupština SKS na kojoj je za predsednika ponovo izabran Zvonimir Jovanović, dok je u Upravni odbor izabrano 11 članova.

Vesti
Čeka ih veliki posao: Nova Uprava

Skupštinom je predsedavao Boško Lopušina i nakon usvojenog dnevnog reda predsednik Zvonimir Jovanović podneo je izveštaj u kome je prisutnima izneo bogat sadržaj dvogodišnjeg rada Saveza.

Uz video-prezentaciju Jovanović je izneo podatke da je Uprava na najbolji način realizovala brojne projekte i da je, gledajući na njihovu brojnost, kvalitet i masovnost, postignut rezultat koji bi se mogao uvrstiti u jedan od najboljih za četvrt veka postojanja Saveza.

- Možda se moglo i više i bolje, posebno u 2017. godini, ali na žalost iz objektivnih razloga, realizaciju nekih važnih projekata morali smo da prolongiramo za početak 2018. godine. Tu prevashodno mislim na izradu monografije "Četvrt veka Saveza" i svečanu akademiju povodom tog našeg velikog jubileja - rekao je između ostalog Jovanović i dodao da su glavni pravci delovanja Saveza u narednom periodu da bude bolje saradnje sa švajcarskim institucijama, mada i dosadašnja nije bila loša, i da se mora podmladiti Savez.

Upravni i Nadzorni odbor

Za predsednika SKS-a ponovo je jednoglasno izabran Zvonimir Jovanović, a u Upravu su izabrani: dr Vojkica Janjić, Miloš Damjanac, Stevo Ilić, Biljana Mihajlović, Slavica Plavšić, Zdenko Ninković, Petronije Tejić, Snežana Petrović, Bojan Ilić, Olga Jovanović i Dragan Rakić. Slađana Setenčić, Simo Pavlović i Miško Korać izabrani su u Nadzorni odbor.

- Sledeća godina je izborna, što se tiče predstavljanja migranata u Ciriškom forumu za strance pri gradskoj upravi. Cilj SKS-a je da tu izaberemo mlade i stručne ljude koji bi trebalo da kvalitetno i adekvatno predstave Srbe - naglasio je na kraju svog izveštaja predsednik Jovanović.

Nakon radnog dela Skupštine svi prisutni su ostali da se druže na ručku koji je donirao Savez, uz bogatu posnu trpezu koju su pripremile vredne žene iz Kola srpskih sestara pri Svetouspenjskom hramu.

Diskutanti

Mnogi diskutanti izneli su svoje viđenje rada Saveza, među ostalim bivši predsednik Saveza Simo Pavlović, Snežana Petrović iz Udruženja srpskih pisaca, Bojan Ilić iz Udruženja privrednika, Jelena Mitrović u ime Udruženja žena "Mileva Marić-Ajnštajn" i Udruženja nastavnika dopunske škole, Slađana Setenčić u ime SKD-a u Dibendorfu, Olga Jovanović, članica KUD-a Kolo Baden, Stojan Stevanović, predsednik Udruženja srpskih privrednika i mnogi drugi, kao i Genaralni konzul u Cirihu Zoran Jeremić, koji je pohvalio rad SKS.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online