Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.12.2018.
20:10
M. Stanišić A

Ljubav traje pola veka

Kad neko kulturno-umetničko društvo postoji od 1968. godine, punih 50 godina, onda to udruženje jubilej može i treba da proslavi na spektakularan način. Upravo to su učinili članovi KUD-a "Dobrosav Radovanović Kikac" iz Bazela koji su muzičko-scenskim prikazom Vera u ljubav pokazali zašto je "Kikac" najstarije udruženje u dijaspori.

B. Miličić
Od najmlađeg do najstarijeg svi na sceni

Spektakl u teatru Skala pamtiće dugo članovi "Kikca" koji su nastupali, ali i svi koji su bili u publici. U prilog tome govori i činjenica da su karte bile rasprodate tri nedelje pre premijere.

- Mi smo već od marta planirali ovaj projekat, znali smo da treba da proslavimo 50 godina postojanja onako kako dolikuje najstarijem KUD-u u dijaspori. Ove godine se obeležava i 100 godina od završetka Velikog rata, tako da smo hteli to da objedinimo. U početku nismo znali kako će to izgledati, ali ovo što smo videli večeras oduševilo je i nas i našu publiku - sijao je od sreće Ilija Jović, predsednik "Kikca".

A kako i ne bi kada se program Vera u ljubav sastojao od filmskog dela - "Život je dug kao nepoznata reka" (glavne uloge su tumačili Viktor Savić i Katarina Radivojević) i folklornog dela, u kome su zaigrali prvi, dečji, omladinski ansambl, zatim i veterani, a nastupile su i pevačke grupe.
Od najmlađeg do najstarijeg izvođača na sceni razlika je bila oko 50 godina, a upravo to je činilo posebnost i lepotu samog izvođenja. Sve je to ostvareno uz pomoć Vladimira Lazića, poznatog režisera Pozorišta na Terazijama.

- "Kikac" sa ovim programom može da ode a da se ne postidi,u sve zemlje u okruženju. Iako ovo nisu profesionalci, oni su ličnom žrtvom i kolektivnim zanosom, vežbajući i po 19-20 sati na probama, večeras pokazali ne samo duh Balkana, nego i duh svog nacionalnog bića - ističe Lazić.

Ilija Jović dodaje:

- Bez režisera Vladimira Lazića ne bismo uspeli da ostvarimo ovako nešto, ali zahvaljujem i svima koji su pomogli da ovaj projekat bude ovako uspešan, od igrača, roditelja, umetničkih saradnika. Mi smo tek na premijeri videli šta smo zaista napravili.

 

Iznad svih očekivanja

Viđenim u teatru Skala oduševljen je i jedan od osnivača "Kikca" Dragan Lazić:
- Predstava je bila izvanredna, izvan mojih očekivanja, zaista sam oduševljen i čestitam i igračima i rukovodstvu, svima koji su doprineli da ovako lepo veče doživimo svi skupa.

Turneja

Da ne ostane samo na ovome, ,Ilija Jović, se nada će muzičko-scenski prikaz Vera u ljubav naredne godine gostovati i u drugim drzavama Zapadne Evrope. Tome se već raduju svi članovi "Kikca" koji redom ističu: "Za ovakve trenutke svaki folkloraš živi!"

Kao profesionalci: Jedna od tačaka

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online