Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.06.2018.
19:19
Z. Vicelarević - Vesti A

Generacije odrasle uz Tempo

Fudbalski klub Tempo iz Frankfurta obeležio je 45 godina postojanja velikom zabavom u prepunoj sali, a specijalni gost bio je Miroslav Ilić, legenda naše narodne muzike. Proslava je počela prigodnim programom folklornih ansambala Srpskog kulturnog centra iz Ofenbaha, koji su nastupili sa prvim ansamblom i B grupom folkloraša.

Zaigrali su i KUD Dunav iz Hohajma na Majni, KUD Izvor iz Noj Izenburga, KHD Kolo iz Frankfurta, a recitalom su se predstavili i učenici "Ršum škole" UP Sedmica koja radi u SKC u Ofenbahu sa učiteljicom Zlatom Ikanović. Posle programa, koji je izvanredno vodio Aleksandar Saša Jovanović, predsedniku FK Tempa Njegoslavu Klačaru uručena je čestitka Roberta Jovanovskog, predsednika SKC iz Ofenbaha.

Konzul i Stepi

Z. Vicelarervić

Proslavi su između ostalih prisustvovali i Vojin Dragišić, konzul generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu i Dragoslav Stepanović, legendarni trener srpskog i nemačkog fudbala.

- Uz FK Tempo sam odrastao. Gotovo od početka sam u klubu i kao dete sam zapamtio ovakve zabave koje je tada Tempo organizovao. U tadašnjim jugoslovenskim zajednicama, pa i u Tempu, gostovale su poznate zvezde naše estrade, pa smo se dogovorili da obradujemo, pre svega, naše starije članove i ponovo im priredimo zabavu s nekom od naših legendi. Ovoga puta smo pozvali Miroslava Ilića što je pun pogodak. Zahvalan sam svim klubovima koji su se odazvali našem pozivu, a inače s njima imamo dobre odnose - rekao je Njegoslav Klačar, predsednik FK Tempa i jedan od glavnih organizatora proslave.

Posle folkloraša i grupe Elit zapevao je Miroslav Ilić, a publika zajedno s njim. Stariji su bili oduševljeni, a mlađi su znali sve pesme.

- Miroslav Ilić je kralj naše narodne muzike. Njegove pesme sam slušala kao mala pored roditelja, a i sada volim njegov ceo repertoar. Program je bio super, folkloraši su dali sve od sebe, a i naša ćerka Saška igra u KUD-u Izvor i oni su pokazali zbog čega su ove godine prvaci Nemačke - kaže nam Miljana Stojanović koja je na proslavu došla u pratnji supruga Dragana Stojanovića, koji je već devet godina fudbalski sudija i član Tempa od 1992.

Danijela Janković, Slađana Vasilić, Daliborka Burazor, Mirjana Kojić, Draženka Šušerski i Žaklina Marić Žibert iz SD Dunav Hohajm na Majni su oduševljene zabavom.

- Veče je bilo odlično. Miroslav je legenda, bio i ostaje zauvek. Srećna sam što sam ga gledala uživo i što smo se slikale s njim. To će nam biti lepa uspomena na večerašnju zabavu. Sva deca su prikazala i pokazala šta umeju u opancima, a naročito naši folkloraši - rekla je u ime svih prijateljica Daliborka Burazor.

Uvek odlična publika

Miroslav Ilić je na sve pohvale odgovorio pesmom, a posle proslave za "Vesti" je kratko rekao:
- Čestitam Tempu godišnjicu. Milo mi je što sam bio deo ovog slavlja. Imao sam priliku da i ranije pevam na jednoj njihovoj proslavi i bilo je veselo i prošli put i večeras. Publika je ovde u Frankfurtu uvek odlična.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online