Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.04.2018.
03:00
B. Miličić - Vesti A

Zaigrale tri generacije

U subotu je Kulturno-umetničko društvo Jelek iz Minhena organizovao proslavu koja je bila smotra folklora u malom, jer su pored domaćina nastupili igrači još sedam kulturno-umetničkih društava.

Za Lazara 2.000 evra

Tokom večeri i ovog druženja prikupljana su i sredstva za lečenje Lazara Eganovića (17) iz Šapca i četvrtu operaciju desnog kuka, koja treba da se obavi u inostranstvu. Pored 400 evra koje su sakupili članovi SKU Ingolštat i folklora Svilen konac, tu su i prilozi ostalih gostiju i učesnika proslave. Tako je ove večeri za lečenje Lazara Eganovića prikupljeno 2.000 evra.
Sa štandom humanitarne organizacije Srbi za Srbe bio je i Aleksandar Mršić iz Nirnberga koji vodi predstavništvo za Nemačku.

Program je počeo pesmom "Oj, Kosovo, Kosovo" koju su pevali članovi dečjeg ansambla Jelek, a zatim su se na sceni smenjivali izvođači ostalih društava. U okviru programa predstavila su se i dvojica harmonikaša koji ovaj instrument uče u Muzičkoj školi koju vodi profesor Aleksa Malić. Po jedno kolo odsvirali su uz podršku profesora Malića, Stefan Vodogaz i Dejan Smiljanić. Publika je njihov nastup pozdravila burnim aplauzom koji je i podrška za nastavak učenja sviranja harmonike.

Vicekonzul došla s porodicom

Među gostima na proslavi bila je i Jelena Rodić, vicekonzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Minhenu sa porodicom.

Dve veće grupe naših ljudi iz Ingolštata i Augzburga izdvajale su se po podršci koju su davale nastupima igrača na sceni, kako svojih, tako svih ostalih društava.

U pauzi između dva dela folklornog programa posetioci su se hvatali u veliko kolo u kome su igrali deca, omladina i stariji. Sve to je bio uvod u zabavni deo večeri kada je nastupio Bane Mojićević, jedna od zvezda Grand produkcije. Njegov nastup posebno je oduševio mlade.

Učesnici

Pored dečjeg ansambla Jelek, u programu su nastupili i članovi dva kluba iz Austrije SKD Srbija Braunau, KUD Ostrog Inzbruk. Bili su ti i članovi folklornog ansambla Svilen konac SKU Ingolštat, KUD "Sveti Sava" Augzburg, kao i minhenska društva KUD Soko (muška pevačka grupa), KUD "Nikola Tesla" i SKU "Rastko". Igrači su pokazali umeće izvodeći igre iz centralne Srbije, Šumadije, okoline Niša, Vlaške igre iz okoline Zaječara, Bujanovca, Kosovskog pomoravlja, Leskovca, Homolja i Bugarku.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online