Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.02.2018.
20:20
Z. Vicelarević - Vesti A

Tradiciju nastavljaju Jovanovski i tim

Prošlog vikenda održana je izborna skupština u Srpskom kulturniom centru iz Ofenbaha. Posle više od 10 godina tihe, ali vrlo ozbiljne "vladavine", a na njen zahtev iz ličnih razloga, predsednica Slavka Branka Šurkić je odustala od kandidature, a za predsednika je izabran jedini kandidat Robert Jovanovski.

S. Višnjić
Sloga u klubu: Predsedavajući skupštine i novo rukovodstvo SKC

Po očekivanju za veliki klub, bilo je raznih mišljenja o radu u prethodnom periodu, ali je ipak izborna skupština, kojoj je predsedavaoMiodrag Stojković, predsednik Centralnog saveta Srba u Hesenu protekla u najboljem redu.

Kuriozitet ove skupštine bio da se za predsednika kandidovao samo Robert Jovanovski sa svojim timom. To je kod, uglavnom starijih članova, naišlo na negodovanje. Jovanovski, inače dugogodišnji član SKC-a je predstavio svojih 10 saradnika i postavio uslov da se jedanaestočlani tim izabere u kompletu. Posle kraće rasprave, skupština je prihvatila biranje kompletne liste i javnim glasanjem dodelila mandat Jovanovskom i njegovom timu.

Nova uprava SKC

Članovi nove uprave SKC su Robert Jovanovski, predsednik, Saša Ugrčić, potpredsednik, Predrag Mišić, sekretar, Dušan Bačkonja, zamenik sekretara, Dušan Opačić blagajnik, Marijana Predić zamenik blagajnika, Dejan Predić, nadležni za omladinu, Slađana Zjaća i Anđelka Crnogorac odgovorne za narodnu nošnju, Biljana Milovanović i Goran Tomić ekonomi.

Posle izbora, novi predsednik je rekao da je cilj njegovog tima da se tradicija jednog od najstarijih i najvećih srpskih klubova u Nemačkoj nastavi i da se još više uradi na očuvanju naše kulture i tradicije.

S. Višnjić
Slavka Branka Šurkić i Robert Jovanovski

Na predlog Saše Višnjića, sada već bivša predsednika Slavka, Branka Šurkić većinom glasova je izabrana za počasnog člana kluba. Kao mali znak pažnje za njen dugogodišnji rad u upravi buket cveća joj je predao novi predsednik.

- Zahvalila bih svima koji su mi pomagali da ovaj klub vodim i zadržim na mestu koje mu pripada kako u Ofenbahu, tako i u našoj, srpskoj dijaspori. Zamolila bih novu upravu da se u budućnosti više posvete željama i potrebama najstarijih članova ovog kluba, takozvanim seniorima - rekla je Slavka Branka Šurkić.

Nadzorni odbor

U istom danu je izabran i nadzorni organ tajnim glasanjem. Za mesto predsednika nadzornog odbora bilo je šest kandidata, a najviše glasova dobio je Saša Višnjić (70 glasova od 71). Mesto potpredsednika nadzornog odbora pripalo je Milanu Blagojeviću, a treći član odbora je Kristijan Velikić.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online