Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.05.2018.
05:00
O. Đoković - Vesti A

"Bože pravde" pevali kao na Olimpijadi

Priprema, pozor, sad! I tako mnogo puta sa startne crte, pa poput raketa pojure mališani i oni malo veći, a posle "debelog nagovaranja" i mame i tate, samo su bake i deke bile pošteđene. Sve su to, u Vansenskoj šumi i u od Pariza 70 kilometara udaljenom Eponu, izrežirali pariski nastavnici iz naših dopunskih škola, povodom krosa RTS-a, a na poziv Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, pri čemu je ministar Mladen Šarčević dao znak za početak đačkih trka u Srbiji i dijaspori.

O. Đoković
Učesnici i navijači: Tri generacije u Vansenskoj šumi

Nastavnica Blaženka Trivunčić, koordinator dopunske škole u Francuskoj ističe da je to tradicionalni i uvek prelep događaj.

- Sportska okupljanja poput ovoga važan su činilac povezivanja srpskog naroda van otadžbine i doprinose osećaju zajedništva sa maticom. Radost učešća pokazuje i pevanje himne "Bože pravde" prilikom dodele diploma. Moje kolege i ja smo radosni, odziv je bio velik - zadovoljno ističe Blaženka Trivunčić.

Rezultati krosa u Eponu:

Mlađi uzrast: Luka Srejić i Ema Kričak
Srednji uzrast: Toma Ristić i Eva Poznanović
Stariji uzrast: Marko Čelić i Lea Kričak

Uz nju kolege Ljiljana Simić, Jelena Mihajlović i Nenad Milosavljević, svi su doveli svoje đake, na prozivci ih je bilo 85, pa roditelji i njihovi roditelji svi su hteli da udruženo dožive osećaj sportskog nadmetanja, a ko zna, možda će neko od mališana narasti i do olimpijca.

O. Đoković
Priprema, pozor...: Najmlađi su spremni

U prepodnevnim časovima trčalo je 20 učenika koji nastavu na srpskom jeziku pohađaju u Eponu, dok su poslepodnevni sati bili dodeljeni pariskim, nazovimo ih budućim atletičarima. A, pošto nisu svima srce, pluća i noge jednako narasli, takmičari su podeljeni u tri kategorije (mlađu, srednju i stariju), na šta su im se pridružili veterani, odnosno, roditelji i nastavnici. E, kako je prštalo, prašilo, pušilo se, kao da su u pitanju bolidi Formule 1!

Rezultati krosa u Vansenskoj šumi:

Mlađi uzrast: 1. Andrija Kalil Kobiljski 2. Gvozden Gračner, 3. Aleks Koante Arsenijević i 1. Varvara Božanić, 2. Anđela Duval Lazić, 3. Diana Šešum
Srednji uzrast: 1. Miloš Prešić 2. Sokol Božanić 3. Vuk Gračner i 1. Una Trivunčić 2. Milica Marković 3. Lana Bošković
Stariji uzrast: 1. Nemanja Dimitrijević 2. Nikola Milosavljević 3. Miloš Bašić Lingas i 1. Anđela Maksimović, 2. Maja Petrović 3. Tamara Nikolić

Najmlađi na skupu bio je tromesečni Konstantin Kalil Kobiljski, najmanje se i umorio jer je sve vreme bio u maminom naručju, dok je epitet najmlađeg učesnika ponela njegova petogodišnja sestrica Ana, dobila je i počasnu diplomu. U toj porodici je i Andrija, sedmogodišnji đak srpske škole koji je dolazeći na kros saopštio da će osvojiti prvo mesto i bio je dečkić od reči.

O. Đoković
Diplome za takmičare iz Epona

U opisivanju ovih veoma ozbiljnih trka, ne smeju se preskočiti najglasniji navijači, naravno ta titula pripada bakama i dekama!

A da se zna: bio je najavljen i piknik, donela deca rekvizite, lopte, badmington, ali je hladnjikavo vreme mnogo šta poremetilo, na sreću, kiša ne pade.

Krajem maja biće krosa i u Sansu, udaljenom od Pariza 130 kilometara, gde našu školu pohađa 20 đaka.

Nema kraja stazi

- Mnogo mi je drago što sam se takmičila, ali nije bilo lako. Uh, znate li vi koliko je staza dugačka? Nema joj kraja - tako se oglasila Una Trivunčić.
Maturant srpske dopunske škole Nikola Milosavljević je dodao:
- Pred ciljem su me izdale noge. Hoću da trčim, a noge idu nazad. Zato sam i zadovoljan drugim mestom.
 

Zaražen sportom

- Ura, dobiću diplomu! - uzviknuo je Andrija Kalil Kobiljski.
Na to je upitao učiteljicu:
- A šta je to diploma?
Kad je dobio odgovor da je to lepo ukrašen papir na kojem piše njegove ime i da je mali šampion, dečkić je počeo da skače od radosti i odmah se sportom zarazio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online