Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.04.2018.
18:44
O. Đoković - Vesti A

Vaskrs u Parizu u znaku dece

Naš pariski Vaskrs je dan za komplimente: hramu Sv. Savi i sveštenstvu, vernicima i njihovim naslednicima, prodavcima prasetine, razmenjivačima šarenih jaja, druženju, a i aprilskom sunčanom vremenu. Mnogo dobra ugnezdilo se u ovaj dan koji, ipak, kao i Vrbica, najviše pripada dečici.

O.Đoković
Zajedno u akciji: Članovi Abraševića i Izvora

Mnogo ih je bilo u ulici Simplon, svi u vedrim bojama, mašnice i šnalice u kosi, a po Natalijinoj (16 meseci) haljinici izvezene zeke, tata Trebinjac Spasa Bokonja najavljuje:

- Baba Milica se bavi slavskim ručkom, naravno, popiće se, a predosećam da će se i zapevati.
Katarina Milosavljević (8) prigrlila korpicu s jajima, a jajima se podičili unuci prote Nikole Maksim (10) i Marko (7) kojim tata Miroslav Maletić pomaže da otkriju kako upravo mama Jelena i baka Marta po trpezi ređaju jaretinu, prasetinu, sarme i torte.

- Moram najviše da jedem, biću fudbaler - jasan je Marko.

Maksim se mrgodi, bolje je biti muzičar. E, kako bi bilo lepo kad bi se svet složio kao tri generacije porodice Mijatović (baba Bojana i deda Veso) i Raković (mama Maja i tata Radoš) i njihov jogunasti Novak (18 meseci).

- Ne, nije dobio ime po Novaku Đokoviću, već po pradedu, ne znamo je li on igrao tenis, ali znamo da je bolji i od Novaka, bio je u borbi sa Turcima - izreferisa složna porodica i tucnu se jajima.

Pavlini (18 meseci) roditelji su Užičani Sanja i Stefan Stevanović, eto i bake Radice, a brat Sergej (7) ovako razrađuje:

- Volim ja moju seku Pavlu više od fudbala, od čokolade, od škole, više od svega. Ja nju ne tučem, a mene niko ne tuče zato što sam dobar.

A kako se lepo, sva u belo, obukla Elen Mihailović, doveli je mama Mari-Benedikt i tata Aleksandar, pa ona pravac pred portal, tamo se naredale stotine šarenih jaja.

U porodici Čačanina Dejana Kovačevića se sve zna, on u crkvu doveo Elenu (8) i Enu (6), naučio ih i kako da sveće prisluže, dok mama Dragana kod kuće pravi zapršku za sarmu.

Prota Nikola je čitao poslanicu, a na njegovo "Hristos vaskrse" jačinom najmočnijih truba vernici su odgovarali "Vaistinu vaskrse", potom se razmileli po ulici koja je najveća družionica, sretneš svoga i znaš da nisi sam. Ta toplina greje svakog dijasporca.

Svašta u ulici Simplon, a u tom obilju radosti povelo se kolo, pa je naše pravoslavlje oraspoložilo i raspevalo ceo kvart.

Pomoć za Osojane

Članovi KUD-ova Izvor i "Abrašević" odlučili da rame uz rame, tezgu uz tezgu, izlože svoja umeća: sve vrste pita i dečje vaskršnje radove.
- Korpice sa jajima i crteže pravile su naše "pčelice", simbolično prodajemo skupljajući novac za pomoć deci iz sela Osojani (Kosovo), to je u okviru našeg humanitarnog koncerta Srce za srce Srbije - objašnjava član Izvora Elizabeta Božić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online