Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.02.2018.
20:10
O. Đoković - Vesti A

Parizom se orio đački glas

Nemerivo iznenađenje svim gostima na svojoj školskoj slavi priredilo je stotinak učenika nastavnika Blaženke Trivunčić, Jelene Mihajlović, Ljiljane Simić i Nenada Milosavljevića.

O. Đoković
Milina ih gledati: Deca iz Pariza i gosti iz Bavaništa

Grmelo je:

- Dobro došli, mili gosti, ori nam se glas, cela škola i svi đaci pozdravljaju vas!

Super dobrodošlica. Nagurale se zvanice, istina, svi su članovi porodica malih izvođača, a i svi vrsni telefon-foto-majstori koji su na poklon domaćinima-izvođačima doneli svoje aplauze. Istina, domaćin je bio i Radoslav Pavlović, čika direktor Kulturnog centra Srbije, pa u ime odraslih, koji su i "stajanje razgrabili", ovako decu pozdravi:

- Ovde vidim najdivniju sliku, to ste vi, male lepotice i lepotani, udruženi sa vašim Sv. Savom.
U sali i Dragana Ristić, pomoćnik ministra za turizam u Vladi Republike Srpske, poetesa Dana Dodić, aktivista Goran Vukić. Iz Bavaništa (Srbija) stigli istaknuti učesnici Republičke smotre Dani ćirilice, pa im Vera Sekulić uručila diplome i nagrade, doveli oni i svoj KUD "Aca Obradović" (mnogo lepo igraju kola).

O. Đoković
Umetnica na harfi: Lola Kadino

Učenici su nam stvarno vredni, talentovani, naravno i lepi, milina ih je bilo gledati i slušati. Pohvale zaslužuju i nastavnici u ulozi pisaca i dramaturga, reditelja i horovođa jer su im sva deca briljantna i zlata vredna.

Hajde, na primer, ko bi od odraslih znao da nabroji šta je sve bio Sv. Sava ili koje su manastire sagradili Nemanjići ili koja su, kroz istoriju, imena poznatih Srba? Onako iz glave - niko ne bi znao, a dečica znaju, nabrajajući podugačke liste nijednom nisu zamucali.

Mnogo su mali đaci naučili, pa u ovoj večeri i odraslima dali priliku da uče. Svugde neko naravoučnije: ne predaj se, budi marljiv, istrajan, mudar, dobar, pomaži, ne laži, ne kradi, voli... Teško je to sve upamtiti, a deci je to uspelo.

O. Đoković
Nikola Milosavljević kao Sveti Sava

U završnici nastade mrak, samo se čuje pitanje: "Postoji li priča koja se vidi u mraku?"

- To bi mogla biti priča o Sv. Savi. Kratka, a pripoveda o večnosti. Takvu priču sobom uvek treba nositi, priče i slike Sv. Save vide se u mraku - zaključili su Katarina i Mila.
Divno veče! Blago Sv. Savi sa ovakvom dečicom.

O. Đoković
Sava Stanisavac i Stefan Bukabej

Briljantni

Akteri ove prekrasne priredbe bili su: Tamara Nikolić, Irena Mirčetić, Marija Janković, Lola Tomić, Miloš Bašić Lingas, Nikola Milosavljević, Viktorija Stefanović, Melanija Milojević, Kristina Vukašinović, Lazar Mijailović, Anastasia Panić, Kosta Radisavljević, Kosta Nikolić, Stevan Nikolić, Andrija Stanković, Matija Stanković, Beatris Duvern, Žana Milivojević, Aleksandar Marković, Anđelina Polizi, Nikola Đaković, Andrija Đaković, Milosav Bogojević, Aleksandar Radovanović, Ana Bašić Lingas, Lazar Stević, Anas Hasan, Tijana Maksimović, Nataša Radovanović, Jovan, Pavle i Tadej Goašo, Mihajlo Savić, Andrej Ognjenović, Katarina Vujanović, Mila Ognjenović...
Poseban ugođaj priredili su virtuozi na svojim instrumentima: Maja Petrović (saksofon), Lola Kadino (harfa), Anđelina Maksimović (violina), Una Trivunčić i Mateja Simić (gitara), kao i Stefan Bubakej, Sava Stanisavac, Mina i Petar Stanković (vokalni solisti).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online