Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.11.2017.
19:11
O. Đoković - Vesti A

Sin i majka "zapalili" Pariz

Posle uspešnog gostovanja u Srbiji i Kini, saksofonista Nikola Arsenijević (29) i njegova majka, pijanistkinja Fransoaz Bife-Arsenijević, oduševili su publiku u prestižnoj pariskoj sali Gavo, u kojoj već 110 godina nastupaju najveće svetske zvezde klasične muzike, kao nedavno Nemanja Radulović i uskoro Ivo Pogorelić.

O.Đoković
Savršena sinhronizacija: Fransoaz i Nikola

Ovaj koncert bio je dodatna potvrda da su majka i sin Arsenijević zvezde francuske klasične muzike, a dugi aplauz, skandiranja i horski povici: "Bravo" rasplamsali su srpski ponos.

U savršenoj sinhronizaciji su majka i sin izveli dela Šumana, Bramsa i Šulofa. Nikola je predstavio četiri vrste saksofona, od najdublje do najviše zvučnosti, svirao preciznom tehnikom, izvanredan mu je osećaj za melodiju i ritam (a i džezista je), emotivan je, a i vešt da svoj instrument pretvori u moćni orkestar.

Potpuno je razumljivo što se, po završetku ovog briljantnog koncerta, u dugom redu čekalo na autograme ispisivane na upravo izašlom CD, čijoj je promociji bilo i posvećeno ovo veče.

- Moj unuk je fantastičan! On je i mnogo dobar, zlatan unuk. Kad je bio mali nije mogao da zaspi dok ga nisam češkala po kosi, a i sad kad dođe stavi mi glavu u krilo - raznežena posle velikog uspeha cvrkutala je baka Blagica.

Muzika u kući

- Ništa lepše od muzike u kući. Naša kuća je muzička kutija. A ko je meni bolji: supruga ili sin? Uh, teško mogu da se odlučim, mislim da dišu istim ritmom, što se i oseća - kroz osmeh izjavljuje u Parizu priznati pesnik Đorđe, koji tokom 25 godina radi kao savetnik u pariskom Kulturnom centru Koreje.

Sestra Natali reče:

- Večeras je bio posebno inspirisan. Pravi je umetnik, a saradnja s mamom je dovela do savršenstva.

Svetla su se pogasila. Umetnicima u naručju buketi cveća, lica ozarena zadovoljstvom, ovako govore:

- Moj sin je veliki umetnik. Lako je s njim raditi - procenjuje majka Fransoaz.

- Moja mama je veliki umetnik, s njom nije lako raditi, ali kad se uradi, onda klizi - otkriva sin Nikola.

U publici je bila i poetesa Dana Dodić, impresionirana veličinom Arsenijevića istakla je:

- Oduševio me spoj klavira i saksofona, pa i najneraspoloženiji bi sa koncerta izašao radostan. Ja se osećam srećnom.

O.Đoković

Dijasporska srpska loza

Sin Nikola i majka Fransoaz su rodom Parižani, kao i sestra-kćerka Natali (dipl. istoričar umetnosti), a uz njih je otac-muž Đorđe Arsenijević, Beograđanin koji se pre 53 godine sa roditeljima doselio u francusku prestonicu. Istoj porodici pripadaju deda Apostol Apa Arsenijević, nekada prvak Beograda u boksu, baka Blagica, zatim Dragoslava Daga Đurišić, bivša košarkaška reprezentativka, njen suprug Nikola Matijašević, bivši odbojkaški reprezentativac i aktuelni trener francuskog prvoligaša Rena, njihova deca, poznati sportski menadžeri Đorđe i Ana. Ima ih još mnogo, svi čine uspešnu "dijasporsku srpsku lozu".





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online