Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.10.2017.
00:51
Ž. Marković - Vesti A

Dečje igre bez granica

Nedavno je u organizaciji KUD-a Sloga u Vićenci organizovan 7. Svenarodni sabor Sloge, a koji je od prošle godine obogaćen i Dečjim igrama bez granica. Na samom početku, posle defilea svih učesnika i pevanja himne sa učiteljicama Oliverom Abadi i Ivanom Marjanović, igre je svečano otvorio sveštenik Dalibor Đukić.

U okviru Sabora nastupila je i pozorišna grupa Čarolija iz Novog Sada koja je za najmlađe spremila dve pozorišne predstave - "Olga veličanstvena" i "Kuva se, kuva".

Rođendani

Na priredbi je bilo bilo i rođendanskog slavlja: Anja Milojković i Anđela Stanojević, zajedno su slavile 13. rođendan uz rođendansku tortu, a inače one su članice KUD-a "Radica Ranković" iz Lozovika.

Ovogodišnje dečje Igre bez granica organizovane su u saradnji sa Srpskom dopunskom školom "Sveti Sava" iz Vićence, a pod pokroviteljstvom Uprave za dijasporu pri SMIP Republike Srbije. Učestvovalo su 24 ekipe (Orlići, Kobra, Duga, Zmajevi, Gusari, Vitezovi, Srpski pilići, Lozovičani, Mali tigrovi, Kumovi, Terminatori, Šampioni, Blu-faktori, Leptiri...) s po pet članova različitog uzrasta od prvog do osmog razreda i kapitenom koji je vodio brigu o svojoj ekipi. Takmičili su se u šest grupa, po četiri ekipe na poligonu, a sportske discipline su bile: čarobno pecanje, pogodi centar, između dve vatre, okreni flašu, iks-oks, kao i u dve jezičke igre, zanimljive geografije i na slovo na slovo.

Pobednici takmičenja           
Fudbal                              Veterani

Omladinci                            1. mesto - ekipa Radio-televizije RS
1. mesto - ekipa Maja          2. mesto - ekipa Sloga
2. mesto - ekipa EX-DžU     3. mesto - ekipa Dijana
3.mesto - ekipa Sloga

Stoni tenis
1. mesto - Zlatan Jovanović, član KUS Duga

Šah
1. mesto - Jovica Milanković, član Sloge

Dečje igre bez granica
1. mesto - ekipa Blu faktori
2. mesto su podelile ekipe Šampioni i Lozovičani
3. mesto - ekipa Najbolji

U toku dana su održani i turniri u fudbalu za omladince i veterane u stonom tenisu i šahu. Po završetku igara svim učesnicima su podeljene zahvalnice, a najboljima i medalje. U večernjim satima je održan i kraći kulturno-folklorni program sa gostima iz Lozovika KUD "Radica Ranković", i okolnih udruženja SKSO Kruna iz Skia i KUS Duga iz Montečhia Maggiore.
Radost i osmeh na dečjim licima je najbolji pokazatelj da su dečje igre uspele. Sledeće godine u istom periodu domaćini najavljuju nastavak igara, s malim izmenama, novim igrama i novim zanimljivostima.

Humanitarna akcija

U okviru Dečjih igara je sprovedena i humanitarna akcija koju su pokrenuli gospodin Miroslav Arlov i Radio Televizija Republika Srpska, pomoći za 58 teško bolesne dece s Kosova i Metohije. Ovom prilikom je sakupljeno 790 evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online