Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.01.2019.
18:15
D. Pašić - Vesti A

Zemljaci glasajte za Olivera

Od 28. januara do 7. februara održavaju se izbori Radničke komore Tirol, a i ovog puta, kao i na izborima pre pet godina, Oliver Ranisavljević će kao jedini srpski kandidat zastupati interese Srba.

D. Pašić
Jedini srpski kandidat: Oliver Ranisavljević

Ovog puta sa 17. mesta na listi Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca (FSG) što je veliki napredak u odnosu na prethodne izbore, kada se nalazio na 36. mestu na listi. To pokazuje da se trud tokom prethodnih izbora, a i u godinama posle istih višestruko isplatio za srpsku zajednicu u Tirolu i da su Socijaldemokratskoj partiji i Frakciji socijaldemokratskih sindikalaca prepoznali ozbiljnost naših ljudi i Olivera Ranisavljevića, pa su srpski narod nagradili više nego duplo boljom pozicijom na listi.

Pravo glasa na izborima Radničke komore Tirol imaju svi građani koji su 5. novembra 2018. bili u radnom odnosu, a nije potrebno državljanstvo Austrije. Tokom prethodne nedelje na kućne adrese mahom su stizala pisma sa glasačkim listićem, koja je potrebno sačuvati i zatim glasati za listu broj 2, odnosno Frakciju socijaldemokratskih sindikalaca na čijoj se listi Oliver Ranisavljević nalazi. Zaposleni u većim firmama u kojima postoji Radnički savet
(Betriebsrat) mogu da glasaju od 27. januara do 7. februara direktno na glasačkom mestu u svojoj firmi.

Dragan Filipović, predsednik Zajednice Srba Tirol, smatra da svi koji osećaju pripadnost srpskom narodu na ovim izborima trebalo bi da glasaju za Olivera Ranisavljevića, jer drugog kandidata nemamo. On naglašava da ne možemo očekivati da će neko drugi podržati nas ako mi to ne učinimo:

- Na ovim izborima se očekuje velika podrška našeg naroda, jer smo se izborili za bolju poziciju na listi. Vreme je da uzmemo veće učešće u trenucima kad možemo da utičemo direktno svojim glasovima na odluke koje će kasnije imati uticaja na naš narod na ovom podneblju. Ovde se ne radi toliko o politici, već mnogo više o odlučivanju sudbine srpskih radnika u Tirolu, a ko smatra da ne treba da glasa samo neka se priseti toga da ako mi sami ne počnemo da se bavimo bitnim životnim pitanjima, drugi će se baviti umesto nas. Tada će sigurno biti kasno da pokušamo nešto da menjamo - naglašava Filipović.

Konačno Srbin na listi

Oliver Ranisavljević je glavni sekretar Zajednice Srba Tirol i zamenik predsednika Srpske pravoslavne omladine Inzbruk (SPOJI). Na izborima Radničke komore, koji su u Tirolu održani 2014. godine, prvi put se pojavio kandidat srpskog porekla. Tada je Oliver bio na 39. mestu liste FSG, ali je u tom trenutku bilo najbitnije što se uopšte pojavila jedna stranka koja je imala sluha za Srbe. Tada su se pojavili u drugim medijima napisi: "Konačno Srbin na listi kandidata."

Hefler počasni član ZST

Vodeći na listi FSG je dr Štefan Bertel, a drugi na listi je Bernhard Hefler, osvedočeni prijatelj srpskog naroda. On je krajem septembra 2018. prilikom humanitarnog koncerta, koji je Zajednica Srba Tirol (ZST) organizovala kao podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Inzbruku, postao njen počasni član.

- Zaista ste me iznenadili ovim prelepim gestom. Nisam još potpuno svestan kolika čast mi je učinjena, ali znajte da ću nastojati da uvek i na svakom mestu radim na jačanju veza između austrijskog i srpskog naroda u Tirolu i da se svom snagom zalažem za moje srpske prijatelje - kazao je Hefler.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online